Çanakkale’de iş yerleri üzerinden piyasaya sahte para sürdükleri tespit edilen 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Çanakkale’de parada sahtecilik olayı, ket merkezindeki bir market zincirinin günlük hasılatını bankaya yatırdığı sırada 9 adet sahte 100 TL’lik banknot tespit edilmesi üzerine polis ekiplerine bilgi verilmesiyle ortaya çıktı. Aynı gün Çanakkale kent merkezinde bir işyeri ve bir markete de seri numaraları benzer toplamda 3 adet sahte 100 TL’lik banknot verildiğinin belirlenmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerince şüpheli şahıslar üzerinde kapsamlı şekilde araştırmalar başlatıldı.

Polis ekiplerinin çalışması sonucunda il genelinde iş yerleri üzerinden 5 şüphelinin piyasaya sahte para sürdükleri tespit edildi. KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince şüpheli şahısların kullandıkları tespit edilen araç takip sonucunda Kepez Beldesi Atatürk Caddesi üzerinde alındı. Araçta bulunan 3 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Araçta ve şahıslar üzerinde yapılan aramada 69 adet 100 TL’lik sahte banknot ile 9 adet 50 TL’lik sahte banknot olmak üzere 78 adet sahte banknot ile 1 adet sahte olduğu değerlendirilen 98 bin 750 TL değerinde çek ele geçirildi. Şüpheliler üzerinde devam eden arama işlemlerinde toplamda 1938 TL suçtan elde edilen gelir olduğu değerlendirilen gerçek para tespit edilerek el konuldu.

Diğer 2 şüpheli de ikametlerine yakalanarak gözaltına alınırken, burada yapılan aramada herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadı. Aynı gün içerisinde şüpheli şahısların iki iş yerine daha 2 adet sahte para verdikleri tespit edildi. Şüpheli şahıslardan toplamda 92 adet sahte banknot, 98.750 TL değerindeki sahte çek ve 1938 TL suçtan elde edilen gelir olduğu değerlendirilen gerçek para ele geçirildi. Şüpheli şahıslar alınan ifadeleri ve tamamlanan işlemleri sonrası Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Muammer KÜÇÜKKÖSEOĞLU