Çan 6 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun temeli törenle atıldı.
 
Törene,  Vali Orhan Tavlı, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, dair müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
Temel atma töreninde konuşan Turan, Çan’ın herhangi bir ilçe olmadığını, Çan’ın markası ve ürünlerini tüm dünyada yankı ve isim bulduğunu söyledi. Seçimlerin geride kaldığını ifade eden Turan, “Seçimlerde halkımız ne söylemişse baş tacı deriz, yolumuza devam ederiz. Her partinin kaybettiği yerler var, kazandığı yerler var. Halkımızın dediğine asla yan bakmayız, asla eleştirmeyiz. Halkımızın her kararı azizdir. O yüzden Çan’daki süreçte de halkımızın verdiği karara saygı duyduğumuzu, Çan’ımıza olan hizmetimizde, aşkımızda hiçbir değişiklik olmayacağını ifade etmek isterim. Çan’a şimdiye kadar büyük yatırımlar yaptık, büyük mesafeler aldık. Alt yapısı, üst yapısı, çok kıymetli bir zaman dilimi geçti. İnşallah yeni dönemde de kaldığımız yerden yola devam ederek, tüm talepleri değerlendirip somut adımlara omuz vermeyiz bir görev biliyoruz. Ülkemizin polemikle, kavgayla zaman kaybetme lüksü yok. 4 sene bu ülkede seçim yok artık. Hangi partili hangi memleketli, hangi ırktan hangi mezhepten olursa olsun 82 milyonun aynı bayrak altında huzurla çalışması beraber yol yürümesi, önümüzdeki 4 yıl seçimsiz dönemde ülkemizi büyütmesi hepimizin görevi olması lazım. Kavga, polemik en kolayı. Ama iş zamanı gelip arkaya baktığında hizmet ettim, yatırım yaptım, halkın derdini çözdüm demeye bağlıdır. Biz diyoruz ki bu 4 yıllık yeni dönemi çok iyi değerlendirelim. Muhtarından valisine vekilinden bakanına herkes tekrar sorumluluk kuşansın ve tüm Çanakkale’mizi ayağa kaldıralım. ‘Çanakkale’miz bir huzur kenti, bir barış kenti’ diyen arkadaşlarımızın son dönemde ısrarla ülke gündemine taşırken Çanakkale’mizi zarar vere bir söylemle itham etmesi başta şehrimizin tarımına, turizmine her alanına zarar demek. O yüzden herkesi daha sorumlu, daha bilinçli davranmaya davet ediyorum. Biz şehrimizi büyütürken ayağımızdan ısrarla çeken, polemik yapan, bize çelmek çakmaya çalışan insanların bu topluma vereceği hiçbir şey yok” dedi.
 
“HER ALANDA EKSİĞİMİZ NE VARSA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”
Turan şöyle devam etti; “Çan’ın adeta küçük hastanesinin temelini atıyoruz. Bir derdimiz var; yaz-kış demeden bu memlekete olan borcumuzu ödemek için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Şehrimizde sağlıkla ilgili ihmal edilen işler var. Bu işlerin bir an önce bitirilmesi, bu farkın kapatılması için çok yoğun bir mesai harcıyoruz. Çan’da elimizden geldiğince aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi, 112 acil servis istasyonları gibi her alanda eksiğimiz ne varsa tamamlamak istiyoruz. Kaldı ki devlet hastanemizin inşaatını yakından takip ediyorum, bitmek için gün bekliyor. Onu da inşallah bitirip büyük bir onurla hizmete açacağız. 15 yıl önce Çanakkale’mizde 3 ambulansın olduğunu 3 sağlık 112 acil servis hizmetinin olduğunu hatırlarsak nasıl bir yol aldığımızı görmüş oluruz. 3 olan ambulans sayımız şuan 50’lere dayandı.3 olan sağlık merkezimiz şuan 25’leri geçti. Bunlar kıymetli rakamlar. Önceden her mesele için İstanbul ve Ankara’ya giderdik. Ama şimdi ya ilçemize de yada ilimizde bu konuların yüzde 90’ını ölçüyoruz. Ameliyatından organ nakline kadar birçok alanda merkez hastanelerimiz mesafe kaydetti. Aynı hizmetleri inşallah Çan’ımıza yapmak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğer halkımızın huzuru varsa, halkımızın devlete olan itimattı varsa uzun yıllar bu ülkede onurla, gururla yaşarız. Sadece Çan’da şu son yılda 780 kardeşimiz evde bakım hizmetlerinden istifade etti. Yani sağlığı sebebiyle, ekonomik sebebiyle doktora gidemeyen kardeşlerimize devletimizin talimatıyla doktorumuz, hemşiremiz geldi evinde bu hizmeti verdi. İstiyoruz ki bunları arttırarak devam edelim. Yapılan yatırımların karşılığı olarak; bebek ölüm oranlarında Çanakkale’de çok büyük düşüş oldu. Aynı şekilde annelerin doğum ölümlerinde çok büyük düşüş oldu.”
 
“SAHTE ANLAYIŞLARA, SAHTE DEMOKRATLARA ÇANAKKALE CEVAP VERSİN İSTİYORUZ”
Turan konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Bugün toplum sağlığı merkezimizi, aile sağlığı merkezimizi, 112 acil sağlık hizmet binamızı beraber şekillendirip temelini atıyoruz. Gün gün takip edeceğiz adeta küçük bir hastane olan bu güzel merkezimizin açılışını inşallah beraber yapacağız. 1500 metrekare arsa üzerinde 3 bin metrekare kapalı alanımız var. Burada toplam 5,5 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz, az bir yatırım değil. 7 polikliniğin içinde olduğu, 2 gebe izleme odasının olduğu, 2 tıbbi müdahale odasının olduğu, 1 aşı, 1 de bebek izleme odalarının olduğu, laboratuar ve ofis gibi birçok alanın içinde bulunduğu güzel bir sağlık ocağımız. İşin özeti; insanı yaşat ki devlet yaşasın. Biz önceden valimizi, kaymakamımızı sadece törenlerde görürdük. Ama şimdi valimiz, kaymakamlarımız ilçe ilçe, köy köy geziyor. Her yatırım kıymetli ama en kıymetli yatırım da bu zihinsel dönüşüm. Önceden milletimiz devlet için vardı, şimdi devlet millet için var. Milletimiz ne isterse çözmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz.  FORBES Dergisi 6 ay kadar önce 100 önemli kriterlik değerlendirmeyle Çanakkale’yi ‘en yaşanılabilir kent’ ilan etti. 100 kriteri somut olarak değerlendirdi ve Türkiye’de en çok yatırım alan il, bu kriterlere en çok uyan il, en yaşanır kent olarak Çanakkale’mizi seçti. Çanakkale’den kastımız merkez değil, ilçesi, beldesi, köyü beraber. Tüm yatırımların sonucunda bu ifade edildi. Bundan daha kıymetli bir iş olmaz. Ama istiyoruz ki eksikler varsa ki var, onları tamamlayıp etrafımıza çok daha kıymetli bir şehri beraber örnek gösterelim, beraber imar edelim. Türkiye’mizin huzurunu bozmak isteyenlere, Türkiye’mizde güya ‘seçimle geldim, seçimle giderim’ diyen ama Kandil’den aldığı eşbaşkanlık talimatını uygulayan tüm sahte anlayışlara, sahte demokratlara Çanakkale cevap versin istiyoruz. Hizmetse, hizmetin yolu belli.  Ama bu millet size destek olduğunda, bu desteği alır da milletin iradesinden başka yerlere peşkeş çekerseniz, millet size başkanlık görevi vermesine rağmen, başkanlık koltuğuna siz değil de güya eş başkanınız oturursa o zaman bu devlet ‘burası değneksiz köy değil’ der ve adım atar. Seçimle gelen seçimle gider tartışması prensiptir. Ama seçimle gelen, seçen kişilere ihanet eder onun iradesini teröriste, PKK’ya, dağa-bayıra peşkeş çekerse bu milletin evlatları da 82 milyon olarak ‘dur’ der. O yüzden son dönemki tartışmaları bir yere bırakarak söylüyorum; şehre hizmet eden hangi parti olursa olsun, kim olursa olsun destek olmak boynumuzun borcu. Ama şehrin emanetini başka örgütlere peşkeş çekenlere ‘dur’ demek de başka bir boynumuzun borcu. Demokratik sistem içerisinde, seçim içerisinde gelmek baş tacı. Ama bu sistem içerisindeki yetkiyi teröre, yanlış işlere, şehit ailelerini işten atmaya vardıracak kadar densizleşirseniz bu millet size ‘dur’ der. Yapılan budur, yoksa milli iradeye saygımız sonsuzdur.”
 
Dilvin ALTIKARDEŞ