İyi Parti Çanakkale İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çanakkale Belediyesi’nin sadece CHP’nin değil Millet İttifakı'nın seçtiği bir belediye olduğu vurgulanarak yapılan açıklama dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimlerine Çanakkale’de Millet İttifakı olarak giren CHP ve İYİ Parti’de, seçimden yaklaşık 5 ay sonra yaşanan gelişme merak konusu oldu. CHP’li Ülgür Gökhan’ın Millet İttifakı olarak girip kazandığı seçimlerin ardından İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklama dikkat çekti.

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı, “Koalisyonların bir namusu vardır. Buna riayet etmeyecektiniz madem neden İyi Parti ile koalisyon yaptınız. Çanakkale Belediyesi sadece CHP'nin değil, hatta CHP içinde belirli bir zümrenin değil tüm Millet İttifakı'nın seçtiği bir belediyedir. Biz bu bağlamda Millet İttifakı ruhuna uymayanların ve bu tür davranışların sonuna kadar takipçisi olacağız. Çanakkale Belediye Başkanı'nın dikkatine sunuyoruz” ifadeleriyle yaptığı paylaşım gündemi bir anda değiştirdi.
Bu gelişmenin artından CHP ve İyi Parti saflarından önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklamaların yapılması da beklenmeye başladı.

Dilvin ALTIKARDEŞ