CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyesindeki görevden almalara sosyal medyadan tepki gösterdi. Ancak Başkan Güneşhan kendisi de beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyesine kayyım atanmasına ilişkin eleştiriler devam ederken, duruma tepki gösterenlerden birisi de CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan oldu. Güneşhan soyal medya hesabından “Halkın oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanların görevden alınıp yerine kayyum atanması halkın iradesinin yok sayılmasıdır Bu sivil bir darbedir Ülkemiz Demokrasisine yapılan bu saldırı tek adam rejiminin en keskin örneğidir” ifadelerini paylaştı. Ancak CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan da beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.
Güneşhan’ın devam eden İl Başkanlığı döneminde, geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimleri öncesinde görevden alınan CHP Çan İlçe Eski Başkanı Ümran Aydın ile CHP Lapseki İlçe Eski Başkanı Abdulkadir Özeren tepkiye karşılık farklı tepki verdi.

YORUMLAR SİLİNCE SİTEM ARTTI
İlk olarak Avukat olan Eski Çan İlçe Başkanı Aydın, Güneşhan’ın sözlerinin altına “Cidden mi? Demokratik düşüncenizi sonuna kadar destekliyorum” yorumunu yaptı. Bir süre sonra yorumunun silindiğini ifade eden Aydın bu kez, “Tek cümle eleştiriye bile tahammülünüz yok sanırım... Adınıza üzüldüm” ifadelerini kullandı.

Güneşhan’ın sözlerinin altına yorum yazan CHP Lapseki İlçe Eski Başkanı Abdulkadir Özeren ise; “Sayın il başkanı sen değil misin seçilmiş ilçe başkanlarına darbe yapıp görevden alan. Şimdi kimin hakkını savunuyorsun. Gün gelir gerçekler adamın yüzüne kırbaç gibi vurur. Utan biraz, yazık.” Diyerek bir anlamda sitemini dile getirdi.

Bu yorumun da kaldırlması üzerine Özeren bu kez, “İl başkanı kaldırma yorumları çok ayıp. Adam yaptığından utanır mı? Sen değil misin seçilmiş ilçe başkanlarını görevden alan.  CHP diktatör varsa sensin. Hadi çıkalım basının önüne” yorumunda bulundu.

Dilvin ALTIKARDEŞ