AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga ilçesinde Örtülüce, Ağaköy, Elmalı, Yolindi, İdriskoru köylerinin toplu halı saha açılış törenine katıldı. Turan burada yaptığı konuşmada; “Miting yapan, eylem yapan Çanakkale’nin adını kötüleyen insanlara rağmen diyorum ki; siyaset hizmetle olur. Siyaset kavgayla polemikle değil, üreterek olur. Türkiye’de madem 4 yıl seçim olmayacak, herkes aynaya baksın, herkes kendine gelsin. Çanakkale’mizi tarımda, turizmde geri götürecek olan adımlardan vazgeçin” dedi.

Örtülüce Köyü’ndeki toplu açılış programına Turan’ı yanı sıra, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Ak Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, spor kulüplerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan açılışta yaptığı konuşmada seçimlerin geride kaldığını ve hizmet döneminin başladığını ifade ederek, “Artık siyasi kavgalarla polemiklerle ülkemize, şehrimize vakit kaybettiren gündemlerle yorulmanın hiçbir anlamı yok. Ülkemizde ve şehrimizde son dönem çok önemli yatırımlar yapıldı. Köprüsü, OSB’si, sanayi sitelerinin büyümesi, Troya’sı, Akif’in evi derken muazzam dönüşüm yaşanıyor. Sağlıkla ilgili çok dönüşüm oldu, okullarla ilgili öyle. Köy meydanları taşları, köy yolları asfaltları, son dönem muazzam bir dönüşüm yaşadık. Biz bu dönüşümün herkese yansıdığı kanaatindeyiz. Turistimiz artıyor, tarımımızın ihracı artıyor. Her alanda Çanakkale bir sınıf atladı. Bu sınıf atlamamızı hazmedemeyen, kıskananlar son dönem özellikle dedikoduyla iftirayla, Çanakkale’mizi farklı gündemlerle tüm Türkiye’nin gündemine taşısalar da biz hiç geri adım atmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkenin yer altı, yer üstü bu insanlara hizmet edecek” dedi.

“33 BİN 750 TANE LİSANSLI SPORCUMUZ VAR”

Turan şöyle devam etti; “Bizler sadece siyasal hesaplarla adım atsak, bu futbol sahasını köye yapmayız. Biga’ya yaparız, Çanakkale’ye yaparız. Nüfusun olduğu, oy olan yere yaparız. Ama hayır, bir derdimiz var; 82 milyon beraber mutlu olsun istiyoruz. 82 milyon beraber huzurlu olsun istiyoruz. Gençlerimizle beraber geleceği şekillendirelim istiyoruz. O yüzden sağlık evimizi Balıklıçeşme’ye yaptık, Örtülüce’ye bu futbol sahasını yaptık. Her köyümüzde eksiğimiz neyse tamamlamak için büyük mesai harcıyoruz. Yaz tatiline geldik, yeter artık, hava sıcak demedik. Bayramdan önce, Biga, Lapseki, Gelibolu, Eceabat, Çanakkale merkezde bu toplantıları yaptık. İnşallah haftaya da Yenice ve Çan’dan başlayarak diğer ilçelerdeki toplantıları yapacağız. Bayramda Jülide hanım bir koldan biz bir koldan tüm ilçelerimizi gezdik. Her halkımızla buluşma gerekçesini baş tacı yaptık. Çünkü millet varsa bizim kıymetimiz var. Milletin desteği, duası varsa bizim keyfimiz var. Kaldı ki Biga, Örtülüce, bu bölge hep bize sahip çıktı. Seçimlerde oy verdi, sıkıntılarda sabretti ama hep bize güven duydu. Buda bizim bu millete olan borcumuzu daha da arttıran bir özellik. Halk sahip çıktı, biz daha çok çalışacağız. Halk destek oldu, omuzumuzdaki yük arttı daha mütevazi, daha çalışkan yola devam edeceğiz. Bugün de çok kıymetli bir açılış için bir aradayız. Rakamın ne olduğu bir tarafa şu çok önemli; 2002 yılında, yani bundan 17 yıl önce, tüm Çanakkale’mizde lisanslı sporcu sayımız 642. 17 yılda futbol sahaları, basket sahaları, voleybol sahalar, teşvikler ve bunun gibi her alanda adım attık. Altyapımızı güçlendirdik, öğretmenlerimiz buralara getirdik, öğrencilerimiz teşvik ettik. 2019 yılı başı itibariyle şuan Çanakkale’mizde 33 bin 750 tane lisanslı sporcumuz var. 642 olan sayı 33 bin 750 olmuş. Bu köylerde bu imkanlar olmasa, öğretmenler, öğrenciler bu konuda adım atmasa, muhtarla omuz vermese bu olur muydu? Çanakkale’mizde 30 binden fazla lisanslı sporcu olması demek, saha az uyuşturucu demek. Daha az kavga demek, daha az problem demek. Bunlar kıymetli işler. Keşke imkan olsa da her köyde bunu yapsak, her okula yapsak. Onu da yapacağız inşallah yavaş yavaş. Bu futbol sahamızı son bir yıl içerisinde Biga’mızın İdriskoru, Ağaköy, Yolindi, Elmalı Örtülüce’ye yaptık. Yeni yıl içerisinde daha da yapacağız inşallah. Beş köyün açılışını bir köyden yapıyoruz.”

“ÇANAKKALE’MİZİ TARIMDA, TURİZMDE GERİ GÖTÜRECEK OLAN ADIMLARDAN VAZGEÇİN”
Turan konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Biz bu işlerle uğraşırken, miting yapan, eylem yapan Çanakkale’nin adını kötüleyen insanlara rağmen diyorum ki; siyaset hizmetle olur. Siyaset kavgayla polemikle değil, üreterek olur. Türkiye’de madem 4 yıl seçim olmayacak, herkes aynaya baksın, herkes kendine gelsin. Çanakkale’mizi tarımda, turizmde geri götürecek olan adımlardan vazgeçin. Tarih de, turizm de, sanayi de, spor da çok kıymetli bu memleket için. Hepsini büyütmek bizim görevimiz. Nasıl ki 600’lerden 30 binleri geçen bir sayıya ulaşmış sporcu sayımız, aynısını devam ettirmek zorundayız. Güzelyalı’ya 75 milyon TL bedelli bir gençlik merkezi yapıyoruz.  Tüm Türkiye’nin futbolcusu, voleybolcusu, basketbolcusu Çanakkale’ye gelecek. Hem milli ruhumuzdan istifade edecek, hem bizim şehrimize katkı sağlayacak, hem de en güzel tesislerde kampını yapacak. Güzelyalı Gençlik Kampı, sporla ilgili son dönemde iller arasında atılan en büyük adım. 75 milyon TL bedelli, devasa bir yatırım. Elimizden geldiğince de gençlerimize hizmet edeceğiz inşallah.

Dilvin ALTIKARDEŞ