Son günlerde CHP’li İstanbul Avcılar Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda verdiği araçları yerel seçimlerin ardından geri isteyerek almasıyla gündeme gelen Geyikli Belediyesi’nde, güzel ve önemli bir gelişme yaşandı. Ak Partili Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, CHP’li Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan ile Balıkesir Kurtdere güreşlerinde bir araya gelerek sohbet etti. Kepez Belediye Başkanı Arslan mevkidaşı Oruçoğlu’na Kepez Belediyesi’nin araçlarını istedikleri zaman kullanabileceklerini söyledi. Bu durum Oruçoğlu’nu oldukça mutlu ederken, iki farklı partiden belediye arasındaki bu durum kamuoyunda ‘çok güzel hareket’ olarak değerlendirildi.
 
CHP’li İstanbul Avcılar Belediyesinin seçim sorasında Geyikli Belediyesi’nde yönetimin değişmesiyle geri isteyip aldığı araçlar geçtiğimiz günlerde kentin gündem konularından olmuştu. Geyikli belediyesi bu hareket sonrasında meclis kararıyla Avcılar Belediyesi ile olan ‘kardeş belediye’ protokolünü de iptal etmişti. Bu durum geçtiğimiz hafta sonu, Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan ve Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nun Balıkesir Kurtdere güreşlerine giderken mola yerinde rast gelmesiyle konuşularak farklı bir boyut kazandı. Geyikli Belediye Başkanı Oruçoğlu, Kepez Belediye Başkanı Aslan ile buluşmada aralarında geçen diyaloğa ilişkin sosyal medyadan fotoğraflarla yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan bey ile Balıkesir Kurtdere güreşlerinde mola da denk geldik. Güzel bir sohbet oldu. “Geyikli’ye Kepez belediyesi araçlarımızla hizmetinizdeyiz” dedi. Bu tavrı bizi çok mutlu etti. Aynı dilekleri bizde kendisine ilettik. Partilerimiz ayrı olabilir ama bu bakış açısı herkese örnek olması dileğiyle. Teşekkür ediyorum” dedi.
 
“BİROL BAŞKAN’IN BUNU SÖYLEMESİ BİZİ MUTLU ETTİ”
Boğaz Gazetesi olarak ulaştığımız her iki belediye başkanından konuyla ilgili görüşlerini aldık. Avcılar Belediyesi’nin araçları geri almasıyla gündemde olan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “Balıkesir’deki Yağlı Güreşlere giderken yolda denk geldik. Sohbet ettik ve sağ olsun çok güzel yaklaşımda bulundu bize. Karşılıklı birbirimize destek olacağımızı konuştuk. Bunu söylemesi bile yeterli. Kepez bize uzak bir mesafe fakat bu çok güzel bir yaklaşımdı. Ben de bu yüzden paylaştım sosyal medya hesabımda. Birol Başkan’ın bunu söylemesi bizi mutlu etti. Partilerimiz ayrı da olsa sonuçta bunlar çok güzel hareketler dedik” ifadelerinde bulundu.
 
“BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLABİLECEĞİMİZİ KONUŞTUK”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ise, “Oturduk, sohbet ettik. Arkadaşlarımızla birlikte ortak hareket edebileceğimizi, araç gereç ihtiyaçlarımıza karşılıklı olarak birbirimize yardımcı olabileceğimizi konuştuk. Onda olmayan bir aracı bizim tarafımızdan, bizde olmayan aracı onlar tarafından verilebileceği konusunda, iyi niyetli bir görüşme oldu. Bunun artık bir parti meselesi olmadığını, artık hizmet tarafında olduğumuzu, halkımıza en iyi hizmeti vermek için her türlü birbirimize destek olmaya, işbirliği yapmaya çalışacağımız konusunda iyi niyet görüşmesi yaptık” dedi.
 
“HER BELEDİYENİN AYNI ARAÇLARI ALMASINA GEREK YOK”
“Çok mutluyum, kendisine de teşekkür ediyorum” diye Birol Arslan, “Artık ekonomi devri. Her belediyenin aynı araçları almasına gerek yok. Dolayısıyla bu para halkın parası. Halkın parasını en doğru biçimde, en uygun şekilde kullanmak durumdayız. Halkımıza o parayla hizmet etmek zorundayız. Dolayısıyla tüm belediyelerin aynı araçlardan almasına hiç de gerek yok. Ülkemizin bulunduğu bu ekonomik tabloda hepimizin aynı araçlardan alıp masraf yapmasına gerek de yok. Dolayısıyla envanterimizdeki araçları karşılıklı olarak birbirimizle paylaşabileceğimizin iyi niyet göstergesi oldu” şeklinde fikirlerini belirtti.
 
Başkan Arslan,  “Umut ederim diğer belediyelere örnek olur. Artık seçim bitti, hizmet tarafındayız. Halk tarafına en iyi hizmet etmek için emek harcıyoruz. Bu da böyle bir ortak aklın paylaşımıdır” diye konuştu.

Gizem Tuğçe BAYHAN