İnşaat sektörünün önde firmalarından Park 17 Evleri, İskele Meydanı’nda düzenlendikleri Konut Tanıtım Günlerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay, Park 17 Evleri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konut sahibi olmak isteyenler için her türlü bilgilendirmenin yapılacağı ve projelerinin tanıtılacağı Park 17 Evleri Tanırım Günleri’nin açılış konuşmasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Gökhan, “Bu sene Park 17 bu alanı değerlendiriyor.  Park 17 hepimiz tanıyoruz. Biraz reklam olacak ama doğruyu da söylemek lazım.  Çok güzel işler yapıyor. Bakıyorum projelerde yeşil ağırlıklı evler var ve buna dikkat etmiş.  Çanakkale’de ısrarla hep bir şey söylüyorduk ama başka yerlere çekiliyor.  Çanakkale’de de yabancıya artık konut satışı yapılabilmeli. Konut derken, ticarethane veya kat olarak verilmeli yoksa tarla ve arsa satışlarına biz de karşıyız.  Şöyle komik bir durum da var, Yabancıya arsa, tarla satışı yasak, fakat yabancı bankalara serbest. Banka kredi veriyor, köylü ödeyemiyor yabancı sermayeli banka onu alıyor ve üstüne geçiriyor işte o yabancıya sayılmıyor.  Böyle garip şeylerimiz var ve bu kentte de bu  yasayla karşı karşıyayız ama umarım yakın zamanda bu aşılır. Park 17çok anlamlı bir günde bu standı açtı. Banka faizlerinin tam da %1’in altına düştüğü noktada denk geldi. Keşke diğer yapı firmalarının da katılmasını isterdim. Çünkü şimdi vatandaşların iyi kötü bir ilgisi doğacak. Bu bakımdan inşallah önümüzdeki süreçte inşallah bu yapı sektörü canlanır. Çünkü yapı sektörü tek başına bir sektör değil. Binlerce yan dalı da etkileyen bir sektör” dedi.
 
“İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN SEVİYESİNİ OLDUKÇA YUKARIYA TAŞIDILAR”
Kepez’in yeni ve modern binalarını tasarlayan Park 17 Evleri’nin Tanıtım Günlerine katılan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan da görüşlerini dile getirerek, “Park 17 evlerinin yatırımları Kepez’de. Kepez’deki bir tanıtımı Çanakkaleli hemşerilerimizle buluşturup Kepez’in tanıtımını Çanakkale’de sağladığı için kendilerine teşekkür ederim. Park 17, gerçekleştirdikleri modern yapılarla Kepez’deki inşaat sektörünün seviyesini oldukça yukarıya taşıdılar.  Bu girişim diğer müteahhitleri de tetikleyerek Kepez’de çok daha iyi ve çok daha modern binalar, siteler, yapılar oluştu.  Bu manada Kepez, bölgenin gelişen, büyüyen ve fark yaratan projelere sahip bir Belde oldu. Kepez’de olmak ve bu yapılarda bulunan vatandaşlarımız gerçekten çok şanslılar. Yatırım yapılan bölge Hamidiye Mahallesi, yeni yapılaşan bir mahalle, onun için o bölgede yol sorunumuz vardı. Belediye olarak tüm imkansızlıklarımıza rağmen yol ihalemizi yaptık, sözleşmeleri imzalayıp firmaya teslim ettik.  En geç kasım ayına kadar Hamidiye mahallesinin yolları, kaldırımları ve peyzaj çalışmaları bitmiş olacak. Böylece Hamidiye Mahallesi çok modern bir yapıya bürünecek.  Vatandaşlarımız kışın çamurdan yazın ise tozdan evlerine ulaşmakta sorun yaşıyordu. Ama artık bu sorun ortadan kalkıyor.  Artık yeni projeler ve yeni yatırımlar, Belediyemizin de destekleri ile hemşerilerimizi Kepez’e taşımaktan üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Tabi ki inşaat sektörü de son bir buçuk yılda ekonomik krizden etkilendi.  Gerek dövizin yükselişi gerekse faiz oranlarının yükselişi, inşaat satışlarının önüne geçti ve maalesef bu sektörde büyük bir durgunluk yaşandı. Devlet Bankalarının son günlerde yaptığı faiz indirimi ile birlikte artık piyasanın düzeleceği, satışların artacağını ümit ediyoruz.  Buradan ev alacak vatandaşlara şimdiden hiş geldiniz diyorum almayanları da Kepez’e davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“KONUTLARIMIZI TAMAMEN BİTİRDİK VE OTURMAYA HAZIR HALE GETİRDİK”
Park 17 Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu da düzenledikleri bu çalışma ile vatandaşlara en doğru bilgiyi sunacaklarını belirtti. Kuzu, “Bu her sene yaptığımız konut günlerinin ile bu iş ortaya çıktı. Müteahhitler Birliği çatısı altında başladık ilk önce. Ama diğer Müteahhit arkadaşlarımızın biraz isteksiz olması, ekonomik şartların, konjektörün biraz sıkıntılı olması sebebi ile bu işte biraz çekingen kaldılar. Ama biz bunun her sena başarılı olduğunu bildiğimiz için devam etmek istedik ve devam ediyoruz. Çanakkale’nin bu bölgesinde çok güzel tanıtım günleri geçiyor. İskele Meydanı Çanakkale’nin kalbi. Burada ne yapmak isteseniz daha çok insana ulaşıyorsunuz. Bu insanların hepsinin burada alıcı olması gerekmiyor.  Bunu bu sene yaptık, önümüzdeki yıl yaparız, yapmayız ama bizi tanımış oluyorlar.  Ev almayı düşündükleri zamanda öncelikli olarak bizi tercih ediyorlar. O yüzden burası tanıtım için çok başarılı bir yer ve her sene yapmak istiyoruz.  Buna gerek var mıydı? Evet, buna gerek vardı. Çünkü piyasa çok daralmıştı. Çünkü İnsanların kafasında hep bir soru işareti vardı, konut alsam mı? Yoksa paramı gidip bankaya, faize mi yatırsam? Çünkü bankalar yüksek faiz veriyordu. Bu aralarda faizin düşüyor olması, 0,99 faizlerinin açıklanması,  bizim şu anda doğru bir iş yaptığımıza inandırdı. İlgiden de çok memnunuz dün akşamdan bu yana dördüncü satışımızı gerçekleştirdik. Zaten buraya girdiğimizde kalan 61 dairemiz vardı buraya geldiğimizde. Konutlarımızı tamamen bitirdik ve oturmaya hazır hale getirdik. Faizlerin de düşmesi ile bu fuarın yapmamız da bize çok faydalı oldu.
2012 yılında proje çalışmalarımız vardı. Nisan, Mayıs ayı gibi kazmayı vurduk ve başladık. 2015 yılında ilk etap olan 140 dairemizi tamamladık ikinci etabımız da 2018 yılında tamamlandı ve oturulmaya başlandı. Arkasından 3. Etaba başladık o da 191 daireydi. Tamamı şu anda 689 bağımsız bölüm 3 tanesi dükkan kalan tamamı konut olmak üzere bitirdik. Bu yapılarla yaklaşık 2 bin kişilik nüfusumuz Park 17 evlerinde barınacak” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN