Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ( KKTC) 59. Uluslararası Mehmetçik Üzüm Festivaline ülkemizi ve Çanakkale’yi temsilen katıldı.

1-8 Ağustos 2019 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Mehmetçik Bölgesinde düzenlenen 59.Uluslararasi Üzüm Festivaline Türkiye’den davet edilen CAFAD ülkemizi ve Çanakkale’yi temsil ediyor. Festivalin açılısına Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, çok sayıda Milletvekili, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, CIOFF ve KKTC Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadıraga, CIOFF Türkiye Başkanı Atilla İpek, CIOFF Hırvatistan ve Bulgaristan Başkanları ile çok sayıda vatandaş katildi.

Kortej ve gösterilerinin olduğu festivalin açılış konuşmasını KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptı. Başbakan ve diğer konukların da konuşmalarından sonra gösterilere geçildi. ÇAFAD horon ve zeybek oyunlarından seçtiği repertuar ile büyük bir beğeni elde etti. Gecede KKTC Cumhurbaşkanına hediyelerini sunan ÇAFAD Başkanı Selim Yazan ; “Sayın Cumhurbaşkanı hem Türkiye’ye hem Çanakkale’mize selam ve sevgilerini iletti. Burada bulunduğumuzdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekip performansımız ile ilgili övgü dolu sözler söylemesi bizleri onurlandırdı” dedi.
Festivale Meksika, Mısır, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere bir çok ülkeden 250 dansçı katılıyor. Festival 7 Ağustos gecesi yapılacak gala gecesi gösterileri ile son bulacak.