Keşan Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Çamlıca Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan Sazlıdere köyümüzün Ormanları; 2016 yılı Haziran ayında meydana gelen yangından zarar görmüş, yangın sonrası tahrip olan ormanlarda yapılan yoğun çalışmalar sonucu 350 hektar sahada oluşan gençlikler ile ormanlarımız eski yeşil görünümüne kavuşmuştur.
2017 ve 2018 yıllarında her türlü zararlıya karşı koruma altına alınan ve yapılan teknik faaliyetlerle hektarda 500.000 adet gençlik elde edilmiştir. Fidanların boyu bugün 40-50 cm’ye ulaşmış ve sahanın tamamını kaplamıştır. Sahadaki fidanlar birbirleriyle su, besin ve ışık rekabetine girmişlerdir. 2019 yılı Mayıs ayından itibaren gençlik bakımı tedbirleri tatbik edilmektedir. Gençlik bakım tedbirleri ile fidanların ihtiyaç duydukları su, besin maddeleri ve ışığa rahatça ulaşmalarını sağlamak için seyreltme, ot alma ve sürgün kontrolü çalışmaları yapılmaktadır. 
Geleneksel yöntemler yerine makineli çalışmalara ağırlık verilerek yapılan bakım tedbirleriyle hızlı, ekonomik ve tekniğe uygun çalışmalar yapılmaktadır. Çeşitli makine ve ekipmanların, kullanılarak en etkili ve ekonomik olan yöntemin arandığı bu çalışmada; çayır biçme makinesi ile işçi gücü kombine edilerek yeni bir yöntem uygulanmıştır. Bu yöntem ile büyük ölçüde zaman ve kaynak tasarrufu sağlanmıştır. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Köle, Şube Müdürü Cengiz Bağran ve Orman İşletme Müdürü Ertunç Can Polat’ın da katıldığı incelemede, makineli gençlik bakım tedbirleri uygulanan fidanların bakım görmeyen fidanlara oranla gelişmelerinin çok daha fazla olduğu gözlenmiştir.