Serdar Ortaç’a ait Yar Ayrı Gayrın Mı Var’ şarkısını farklı bir tarz ile yorumlayan Hünel, “İlk defa dinlerken keyif aldığım bir albüm yaptım” diyerek, eski şarkıları gençlerle buluşturmak için böyle bir projeye imza attığını söyledi. Hünel, Çanakkale’nin dinleyicisinin çok seçkin bir kitle olduğunu da söyleyerek, en yakın zamanda konser için gelmek istediğini belirtti.
 
Uzun bir aradan sonra ‘Bambaşka’ albümü ile hayranlarının karşısına çıkan ünlü sanatçı Aslı Hünel, klibini çektiği ‘Yar Ayrı Gayrın Mı Var’ şarkısı ile alkışları topladı. Albüm yapımı sürecini paylaşan Aslı Hünel, “ ‘Yar Ayrı Gayrın Mı Var’ bir Serdar Ortaç şarkısı. Eskilerden bir şarkı aslına bakacak olursanız. Bana herkes soruyor, ‘Yeni şarkı çıkmıyor mu, neden eski şarkı’ diye sorularla karşılaştım lakin bu şarkı yaklaşık 20 yıl önce çıkmıştı. O kadar enerjisi, duygusu yüksek bir şarkı ki neden bunu yeni yetişen o genç müzik kulakları dinlemesin. Ama dinlerken bir farklılık yaratalım istedik. Müzik yapımcımız Samsun Demir ve Özden Bora ile birlikte bu şarkının biraz hareketli versiyonu nasıl olur acaba dedik, sevgili Mustafa Ceceli ile birlikte böyle bir aranje oldu. Aslında akustik tarzı, orijinaline sadık kalınarak yapılan tarzı da elimizde mevcut. Ama yazı da yakaladık, gençliğin de enerjileri şuan çok yüksek. O duyguya hitap edebileceğini düşünerek böyle bir çıkış yapmak istedik. Gelen tepkileri aslında çok merak ediyorum” diye anlattı.
 
“İLK DEFA DİNLERKEN KEYİF ALDIĞIM BİR ALBÜM YAPTIM”
Hünel, “Biz örflerimize, adetlerimize, geleneklerimize çok bağlıyız ya bu şarkılara da yansıyor. Bazı şarkılara çok sahip çıkıyoruz, farklı duymak istemiyoruz. Biraz değişikliğe açık değiliz aslında. Bu benim içinde geçerli. Ben Türk Sanat Müziği okudum yıllarca biliyorsunuz. Ama sevenlerim dedi ki ‘lütfen pop yap Aslı, arabesk yap, sana çok yakışır.’ Ben de direndim ama bu albümde bunu kırdım. Bizler gerçekten değişikliği çok açık değiliz, özellikle bizim jenerasyon. Ama büyük bir aşkla, büyük bir emekle yola çıktık. Yaklaşık dört sene önce çıkış parçamız ‘Kötünün İyisi’ ile Rengârenk albümü çok sevildi. Bunun üzerine daha iyi bir şey yapmamız gerekiyordu ve albüm olsun istedim. O kadar iyi şarkılar var ki, hiç abartmıyorum hepsi birbirinden keyifli. Ben kendimi ilk defa dinlerken keyif aldığım bir albüm yaptım” diyerek düşüncelerini belirtti. 
 
“BİR ANDA ÇİÇEK KIZ OLDUM BEN”
Hünel, albüm kapağının dikkat çektiğini söyleyerek, çekim günü yaşadığı anıyı şu şekilde anlattı: “Çok enteresan, benim stil ve marka danışmanın Selim Akar’ın fikriydi bu. Klip yönetmenimiz de ‘şahane, neden olmasın’ dedi. Çiçekler alındı, malzemeler alındı ve Sapanca’ya gittik. Orada hazırlamaya başladık ki, çiçekleri tutturmak o kadar zor oldu ki... Selim Bey, ‘Aslı Hanım ben bir yere gideceğim ve döndüğümde bu işi bitireceğiz’ dedi ve daha sonra bir çiçekçi ile geldi. Çiçek tasarımcısı ile geldi! O kadar enteresan ki dünya, çiçek tasarımcısı benim yıllar önce oturduğum sokaktaki çiçekçim. Yıllar yıllar sonra Sapanca’ya taşınıyor ve dükkan açıyor, benim adımı duyunca koşa koşa geliyor. O kadar usta bir çiçek tasarımcısıdır, beş dakikada beni buket haline getirdiler. Bir anda çiçek kız oldum ben.”
 
“YOLUMUZ SEVGİDEN GEÇİYOR”
Çanakkale halkının sanata değer veren, çok seçici, kaliteli bir topluluk olduğunu söyleyen Aslı Hünel, “Hep gittiğim için biliyorum. Hatta o yol üzerinde peynirimi alıyorum. Çok severim. Daha önceden yemek programı yaptım. Yılbaşında Çanakkale’de bir konser vermiştim yıllar önce. Çok isterim tekrar gelmeyi, orada konser yapmayı çok arzu ederim. Hayatımızı idare ettirecek kadar Allah bize rızkımızı versin, sağlık versin, gerisi hiç önemli değil. Benim mottom bu, sevgiden geçiyor. Kayahan’ın dediği gibi, Allah rahmet eylesin, yolumuz sevgiden geçiyor. Şuanda da müthiş bir enerji hissediyorum” dedi.
 
“DİLİYORUM YAZ BİTMEDEN SİZİN ORALARA GELEYİM”
Hünel, önümüzdeki günlerdeki projelerinden bahsederek, “Yeni klip için toplantılarımız olacak. Konserler olacak nasipse, şuanda netleşmiş yok ama görüşüldüğünü biliyorum. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale bölgesine geldim. Zaman zaman gidip geliyorum, hem tatil amaçlı hem gezi amaçlı. Çok sevdiğim yerler. Diliyorum yaz bitmeden şöyle sizin oralara geleyim” diyerek dileklerini belirtti.
 
Gülçin AKIN