Çanakkale’nin genç yazarlarından biri olan Peren Ercan tarafından düzenlenen ‘Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde kurgu yazarlığı konusuna ilgili olan kişiler için eğitim ve uygulama yapılacak. 3-4 Ağustos’ta belli saatlerde devam edecek olan etkinliğe katılım ücreti ise 70 TL olarak belirtildi.
 
“YARATICILIĞI PEKİŞTİRMEYE YÖNELİK OLACAK”
Yazar Peren Ercan, düzenlediği Yaratıcı Yazarlık Atölyesi hakkında bilgiler verdi. Ercan, “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Biz Bize Masallar Düş Evi’nde iki gün dörder saat olmak üzere toplamda sekiz saat sertifikalı şekilde gerçekleşecek. Atölyenin temel amacı herhangi bir kurgu yayıncısı olan, öykü veya roman yazmaya çalışan kişilerin yaratıcılığını pekiştirmeye yönelik çeşitli uygulamalar yapmak, teorik uygulamaya dayalı etkinlikler yapmak. Yaş sınırı koymadık ama çok küçük yaştakiler gelirse diğerlerini yakalamakta sorun yaşanabilir diye düşünüyorum. Genel olarak program kurgunun öğeleri, kurgunun öğelerinin her biri için çeşitli uygulamalar, mesela betimleme çalışmaları, karakter-mekân tasarlama çalışmaları... Bunları bir kurguda yedirip, nasıl hepsini birleştirerek neler yazmaya başlayabiliriz gibi konuları çalışacağız. Daha sonra yaratıcılığı geliştirmek üzerine çeşitli oyunlar olacak. Katılmak isteyenler direk sosyal medyadan veya numaramdan bana da ulaşabilirler, isterlerse Biz Bize Masallar’ın Instagram adresinden ulaşabilirler” şeklinde konuştu.
 
PEREN ERCAN KİM?
Çanakkale’nin genç yazarlarından Peren Ercan’ın Büyülü Eşyalar Koleksiyoncusu isimli kitabı şubat ayı itibariyle ilk kitabı yayımlandı. 1995 doğumlu Peren Ercan, doğma büyüme Çanakkaleli. Lise öğretiminin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Japonca Öğretmenliği bölümünü 2018 Haziran’da bitirdi. Liseden beri yazma çalışmalarına devam eden Ercan, ilk kitabını Kent Kitap Yayınevi’nden çıkararak Büyülü Eşyalar Koleksiyoncusu isimli kitabını çıkardı. 2015 yılında oynadığı bir bilgisayar oyununun öykü yarışmasında birinci oldu. Ayrıca hikâye paylaşım platformu üzerinden bir hikaye yarışmasında da birinci olan Ercan, aynı platformun birkaç farklı yarışmasına daha katılarak finale kadar yükseldi. İlk kitabının yazım aşamasına 2016 yaşında başladı ve bir buçuk yıl aradan sonra kitabını tamamlayarak 2019 yılında ilk kitabını yayınladı.
 
Gülçin AKIN