AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga’da düzenlenen Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nda Nilüfer Gölü müjdesi verdi.

Kalafat Köyü’ndeki Nilüfer Gölü’nün mahalli sulak alan ilan edildiğini söyleyen Turan, “Biga’mızın Kalafat Köyü’ndeki Nilüfer Gölü’ndeki Nilüfer çiçeğimiz kışın sulanan yazın kuruyan bir yer. Nilüfer çiçeği dokuz farklı türü olan ve akşam kapanan sabah açan çok özel ve estetik bir çiçek. Bölgedeki yapılaşmadan korktuğumuzdan dolayı çiçek ve çevresi korunsun diye mahalliye sulak alan ilan ettik. Orada hiçbir yapılaşma olmayacak. Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan ve tüm ilgililerden istirhamım ise gölümüzü ve çiçeğimizi tanıtarak ulusal bir festival gerçekleştirelim. Gölümüzü ve çiçeğimizi tüm dünya duysun” dedi.

“GÖZÜMÜZ GİBİ BAKARAK GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRACAĞIZ”
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Turan’ın müjdesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Başkan Erdoğan, “Biga’mızın doğa harikası konumundaki eşsiz güzelliği olan Nilüfer Gölü’nün mahalliye sulak alan ilan edilerek koruma altına alındığı müjdesini veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na şahsım ve Biga'm adına teşekkür ederim. İlçemizin sembolüne gözümüz gibi bakarak gelecek nesillere ulaştıracağız. Turizme daha fazla kazandırabilmek için ulusal festival çalışmalarına başlayacağız. Bölgemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi