Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Murat, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Çanakkale Ensar Vakfı Şube Başkanı Sabahattin Güler’in katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, engelli bireylerin rahatça kitap okuyup kahve içebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri, sosyal aktivitelerle uğraşabilecekleri mekan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ensar Vakfı Çanakkale Şubesi ortaklığıyla hizmete açıldı.
Proje kapsamında açılışı gerçekleştirilen sosyal aktivite mekanının açılış konuşmasını AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan gerçekleştirdi. Turan, konuşmasında millete vefa borcunu dile getirdiğini ifade ederek, “Bir derdimiz var hani diyor ya şair bin dermana değişilmez çünkü bu millet bize hep sahip çıktı. Seçim oldu oy verdi. Ekonomik sorun oldu sabır etti. 15 Temmuz oldu can verdi. O yüzden bizim bu millete vefa borcumuz var, can borcumuz var. Bugün ki çalışma anlamlı bir çalışma, anlamlı bir açılış, son dönem köprüsünden OSB’sine, alt yapısından üst yapısına, Çanakkale’miz çok büyük bir değişim yaşadı. Her projemiz neredeyse ulusal bir marka haline geldi” ifadelerini kullandı.
 
“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN KIYMETLİ BİR İŞ YAPILIYOR”
Turan, konuşmasını devam ettirirken yapılan projelere değindi. Turan, “Troia 2018 yılı, Asos Unesco çalışması, Bayramiç Akif’in evi, köprümüzün kendisi, Ezine OSB’si, hepsi ulusal ölçüde projelerimiz her türlü çalışmayı yapsak, köyün taşını altından döşesek, gümüşten asfalt döşesek eğer yüzümüz gülmüyorsa bunların hiç kıymeti yok. Altyapıyla üst yapıyla beraber bu işleri yapmak durumundayız. O yüzden bugün heyecanlıyım, bugün mutluyum çünkü engelli kardeşlerimiz için kıymetli bir iş yapılıyor. Burada çay kahve içebilecekleri, kitap okuyacakları, oyun oynayacakları ve güven duyacakları bir mekândan bahsediyoruz.  Spor Bakanlığımızla, Ensar Vakfımızın ortak bir projesiyle Çanakkale de bir açığın azda olsa kapatılması imkânı yaşayacağız” şeklinde konuştu.
 
“DEVLET KADROLARINDA ENGELLİLER 52 BİNLERİ AŞTI”
Turan konuşmasını bitirirken devletteki engelli vatandaşların geçmişe oranla istihdamından bahsetti ve ilgililere teşekkürlerini sundu. Turan, “2002 devlet kadrolarında sadece 5700 engeli varken bugün 52 binleri aştı. Daha iyi olacak inşallah, hiçbir engelli kardeşimizin evde kalmasına adeta evde mahkûm olmasına rıza göstermeyiz. Onların eğitimleri ile ilgili, sağlıkları ile ilgili adımlar atmak durumundayız. Bugünde medeniyetimizin kendi değerleri ile beslenen Çanakkale ruhu ile beslenen bir vakfımızın güzel bir çalışmasına imza atıyoruz. Bu vakfımız, Sayın müdürümüzün de ifade ettiği gibi yıllardan beri Türkiye de güzel işler yaptı. FETÖ’nün sevmediği hangi yapı varsa, hangi vakıf dernek varsa, hep saldırıya uğradı, hep ithamlar iftiralar oldu ama bu millet bunu aşma imkanını verdi ve bugünlere geldik. Ben Ensar Vakfının Çanakkale’mize daha gönüllü olmasını, yurt hizmetlerinde engelsiz kamu hizmetlerinde daha fazla mesafe almasını yürekten temenni ediyorum. Tekrar bu güzel çalışmada emeği geçen başkanımıza, müdürlerimize, kadın kollarımıza, tüm yönetime, bakanlığımıza, il müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan tüm Ensar Vakfı gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
“ENGELLİLER VİCDANLARI VE RUHLARI YOK OLAN İNSANLARDIR”
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise, “Ensar milli ve manevi değerlerin aktarılmasında önemli kuruluşlarımızdan birisidir. Ensar gibi kuruluşlarımız, gençliğin yeniden asli görevlerini yerine getirmesine vesile olacaktır. Bugün artık savaşlar topla tankla yapılmıyor. Artık insanların ruhları yok ediliyor. Vicdanları, ruhları, dinleri yok ediliyor. Bu şehrin bizi kendimize getirmesi gerekir. Binlerce şehidimiz, biz bugün bir araya gelelim diye can verdiler. Ben engelli kardeşlerimizle Ensar Vakfı’nda iftar yapmıştım. O kardeşler engelli değil, engelliler vicdanları ve ruhları yok olan insanlardır” şeklinde belirtti.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, yapılan projede mutluluğunu dile getirerek, “Tüm engelleri aşmak dileğiyle, Gençlik Spor Bakanlığımızın desteklemiş olduğu, Ensar Vakfının hayata geçirmiş olduğu engelsiz kitap kafe projesinin Çanakkale’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ensar Vakfı’nın 165 şube ve 58 yurt ile 40 yıldır hizmet verdiğini vurguladı. Kader konuşmasında, “Bugün burada açılışını yapmakta olduğumuz kitap kafemiz, Türkiye’nin birçok yerinde açıldı ve hizmet vermeye devam ediyor. İnşallah burada okumanın değeri ve bilginin kıymeti anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Sabahattin Güner farkındalık yaratmanın önemini dile getirdi. Güner, “Bu kısa süre içerisinde birkaç faaliyet yaptık. Kitap kafemizin adı Engelli Kafe olmasına rağmen hepimiz birer engelli adayıyız” diye konuştu.
 
Muammer KÜÇÜKKÖSEOĞLU