Bir restoranda düzenlenen yemekte, İYİ Parti Ezine İlçe Başkanı Zühtü Şansal, Çevre ve            Şehircilik Eski Bakanı Hamdi Üçpınar, Yenice Eski Belediye Başkanı İbrahim Balya, Başkan Yardımcısı İsmail Sazanoğlu, Ezine Mahmudiye Eski Belediye Başkanı Muhterem Başaran, Teşkilat Başkanı Şeref Sezer, ANAP Eski İl Başkanı Hüsamettin Yarıcı, DP Gelibolu İlçe Başkanı Servet Yanık, ANAP Eski Çanakkale Merkez İlçe Mustafa Ünal ve eski yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
 
Yemekle ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Çanakkale Demokrat Parti 23.07.2016 tarihinde olağan kongresini yaparak göreve başlamıştır. Tecrübeli ve eğitimli olan bu kadar görev süresince Demokrat Parti’yi ve demokrat düşünceyi savunmuştur. Yapılan faaliyetler ve seçim çalışmalarında demokrat düşünce, hukuk, insan hakları, demokrasi, hürriyet gibi kavramlar ön planda olmuştur. Başkan Ahmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri bir ülke sevdalısı mantığıyla görevini yerine getirmiştir. Kendilerine dışarıdan yapılan maddi manevi baskılara rağmen hatta kendi içimizdeki kişisel problem yaratanlara, baskılara rağmen dimdik ayakta durmuştu. Demokrasiyi ve demokrat düşünceyi hep birlikte savunmuştur. Bugün burada doğruları savunmanın gururu ile toplanmış bulunuyoruz. Bizler kişisel hesaplara, çıkarlara boyun eğmeden buradayız. Birileri gibi her gün cephe değiştirmeden demokrasiyi savunduk. Kişisel hesap ve kaprislerimizi ülke çıkarlarının önünde tutanlardan olmadık. Koltuk makam derdimiz olmadı. Sadece ülkemizi düşündük.
Geçen üç yıl süresinde birlik beraberlik içinde olduk. Birlikten kuvvet doğar sözünü unutmadık. İnandıklarımızdan taviz vermedik. Baskılara boğun eğmedik. Birbirimize sarıldık. Bugün bu güzelliklerin gururu ile burada hep beraberiz. İnanıyorum ki bu ekip demokrat düşünceyi savunduğu bu zor günlerde siyasi tarihe yazılacaktır. Bu ekip, bu arkadaşlar kendileriyle gurur duymalıdır. 23.07.2019 tarihi itibariye görev süremiz sona ermiştir. Bu vesile ile buradan Çanakkaleli hemşerilerime sesleniyorum. Bizler demokrasi savunucularıyız. Eğer hukuk, demokrasi, hürriyet, millet gibi kavramlar sizin için bir şeyler ifade ediyorsa demokrat düşüncenin temsili olan bu ekipte yer alırız.”
 
“ÇANAKKALE’MİZİ ÇOK GÜZEL TEMSİL ETTİK”
Ayrıca yemekte DP Çanakkale Eski İl Başkanı Ahmet Öztürk de kısa bir konuşma yaptı. Öztürk, “Buraya katıldığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettiniz. Güzel şeyler yaptık. Dimdik ayakta durduk. Hiçbir arkadaşımı, ilçe başkanlarımı ve yönetim kurulu arkadaşlarımı rencide edici genel merkezde en ufak bir şeye meyil vermeden Çanakkale’mizi çok güzel temsil ettik.  Zaten bu temsilde bazı şeylere karşı çıktığımızdan dolayı bazı noktalar bu noktaya geldi. Onun için ileri bir adım atılmadığından dolayı ben her türlü şeye karşı çıktım. Ben bu görevi başarılı olmak için bize yönlendirme olmadığı için bir yere varamıyoruz. Ben arkadaşlarımla güzel şeyler paylaşmak istiyorum. Ben Çanakkale’me gittiğim zaman en azından yönetim kurulu arkadaşlarıma en azından moral yükseltici güzel şeyler söylemek istiyorum. Bazı insanlar zoraki il başkanı olduğu için bazı yerlere varmak zor oluyor. Gördüğümüz bu gidişten dolayı hiçbir neticeye varılamayacağına inandığım için görevden istifamı vermiştim. Dimdik ayakta durduk bugünlere geldik” dedi.
 
Muammer KÜÇÜKKÖSEOĞLU