Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği tarafından bir restoranda düzenlenen Dünya Fenerbahçeliler Günü akşam yemeğine Çanakkale’den birçok Fenerbahçeli katıldı. Takımın eski futbolcularından Alparslan Eratlı, İsa Ertürk, Selahattin Karasu ve Özcan Kızıltan’ın da katıldığı yemekte Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Çanakkale Boralar Birliği Başkan Bülent Şarlan ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Adem Ejder de katılım sağladı.
 
Programın açılış konuşmasını Çanakkale Fenerbahçeliler Deneği Başkan Dr. Ali Güven Serçe yaptı. Serçe, “Fenerbahçe ruhu Çanakkale ruhudur. Dünya Fenerbahçeliler Günü kapsamında Çanakkale derneğimizin düzenlediği şölene hoş geldiniz.  Çanakkale kenti ülkemizin en büyük anıt şehirlerinden biri. Hatta belki de en önemlisidir. Çünkü şuanda yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin harcının karıldığı, temellerinin atıldığı yerdir Çanakkale. Biz bu Cumhuriyeti Ulu Önderimiz Atatürk önderliğinde Çanakkale ruhu ile kuruduk. Bu ruh halini şöyle tanımlayabiliriz; kayıtsız, şartsız bir vatanseverlik ve Allah sevgisi. Fedakârlık, inat, asla pes etmemek, en olumsuz şartlarda bile mücadeleden vazgeçmemek. İşte budur Çanakkale ruhu. Bu kavramların hepsini Fenerbahçe ruhunda da görüyoruz. Birebir örtüşüyor ikisi. İşte bu yüzden Fenerbahçe’miz, Çanakkale’de çok güçlü olmak zorunda. Güçlü bir şekilde temsil edilmek zorunda. Vatanımızın ve geleceğimizin teminatı bu ruhu canlı tutmaya bağlı.  Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras da bu zaten. Bu düşüncelerle başlattığımız seferberliğin ilk icraatında bizi desteklediğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Verdiğiniz şevk ve destek ile Fenerbahçe’miz Çanakkale’de hak ettiği şekilde temsil edilecektir” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de düzenlenen gecede şu konuşmayı yaptı: “Fenerbahçe çok büyük bir aile, çok büyük bir camia. Bende yaşamım boyunca bu ailenin bir parçası olmaktan, bu camianın üyesi olmaktan büyük onur ve guru duydum. Fenerbahçe’mizin İstanbul, vatan işgal altındayken çok önemli bir duruşu vardı, mücadelesi vardı ve Fenerbahçe’miz bugünde Atatürkçü, çağdaş duruşuyla bütün Türkiye’ye, dünyaya örnek olmaya devam ediyor.”
 
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ruşen Çetin ise yaptığı konuşmada, “Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak oldukça önemli bir gün. Hepimiz için en önemli günlerden birisi onun için burada hep bir araya geldik. Bizde Çanakkaleli arkadaşlarımızı Fenerbahçelileri kırmayarak hem kulüpten yönetici arkadaşlarımızı, hem 1907 Fenerbahçe Derneği’nden hepimiz buraya katıldık. Benim sizden bir ricam olacak. Bu akşam Dünya Fenerbahçeliler Günü biliyorsunuz çok önemli bir ‘Fener Ol’ kampanyamız var. Bu akşam lütfen hepiniz SMS atmayı unutmayın” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından yemeğe katılan Fenerbahçe’nin efsane futbolcuları; Alparslan Eratlı, İsa Ertürk, Selahattin Karasu, Özcan Kızıltan, İbrahim Ejder’e çiçek takdim edildi. Duygu dolu anlar yaşanan gecede Fenerbahçeliler marşlar, şarkılar ve çeşitli etkinlikler ile doyasıya eğlendi.
 
İsmail ŞEN