Pozitif enerjinin ortaya çıkmasına ilgi duyulan son günlerde, Çanakkaleli enerji ile ilgilenen, ilgilenmeyen herkesi dükkanına davet eden Akay, bilinçaltı temizleme yöntemi olan Access Bars uygulaması hakkında merak edilenleri açıkladı.
 
Belediye İş Merkezi’nde yeni açtığı ‘Mucizeler Dükkanı’ isimli yerinde doğal taşlardan takıya kadar çeşitli ürünlerini de sergileyen Enerjist Sevda Meral Akay, Çanakkale’nin yeni tanıştığı Access Bars hakkında bilgi verdi.
Akay,  “İnsanın bazen dibe vurduğu dönemleri olur. Hayattan soğur, yaşamak ister. Ben hep kendimi daha iyi nasıl hissederim, daha mutlu nasıl olurum onun peşinden gittim. Huzuru arayan sorular sordum, cevapları bekledim.  Enerji gücüm her zaman yüksekti. Birinin bir yeri ağrıdığında, ağrıyan yerine elimi koyar,  ağrıyı hissetmeye çalışırdım. Aslında bu çok bilinçli yaptığım bir şey değildi.  Ağrı geçerdi. Sonra zaman içerisinde reiki enerjisi, ruh dinlendirme, meditasyon gibi konularla ilgilenmeye başladım. Hayatım mucizelerle doldu. Tüm bunlar üzerinde araştırmalar yapıp, derinleştikçe meditasyonların bana iyi gelmeye başladığını gördüm. Sonrasında, Çanakkale’de bu konularda eğitim alabileceğim bir yer bulamadım.  Etrafımda çok bilgisi olan kimse de yoktu.   Enerjist Hasan Makam’dan uzaktan reiki enerjisi alarak yolculuğa başladım. İlk uyulmamanın ardından, bir süre kendi kendime enerji vermeye başladım. Sakinleştiğimiz fark ettim.  Huzura erdikçe eğitmen olmaya karar verdim.  Başkalarına da faydam olsun diye ikinci uyulmamayı aldım” dedi.
 
REİKİ EĞİTMENLİĞİNDEN ACCESS BARS’A
“Her zaman insanların dertlerini dinlemeyi, o dertleri çözmeye uğraşmayı her zaman sevdim.  Beni birçok arkadaşım arar, sorunlarını anlatırdı.  Yanıma geldiklerinde çok iyi hissettiklerini, enerjimin onlara çok iyi geldiğini enerji almaya başlamadan önce de hep söylerlerdi” diyen Akay, ”Zamanla etrafımdaki insanlara, sokakta gördüğüm hasta hayvanlara reiki enerjisi vermeye başladım. Baktım ki, bir huzur var ve ilerlemeye devam ettim.  Reiki eğitmeni oldum. Sonrasında tesadüfen hayatıma Access Bars girdi. Bilinçaltı temizleme konusunda derinleşmek istedim.  Yine Çanakkale’den uzaklaşamayacağım için uzaktan eğitim almanın yollarını aradım ve buldum” şeklinde konuştu.
 
“HAYATIN TÜMÜ BANA KOLAYLIK, NEŞE, İHTİŞAMLA GELİR”
Access Bars, uygulamasını anlatan Akay, “ Access Bars’ın temelinde evrene soru sor ve cevabını bekle düşüncesi yatar. Cevaplar kendiliğinden gelecektir.  O dönem bu yöntem üzerine çalışan İstanbul’dan hocalar ile sosyal medya üzerinden görüşmeye de başlamıştım. İzmir’e geçeceklerini, Çanakkale’ye de uğrayabileceklerini dile getirdiler ve geldiler. Cevabım gelmişti. Bana bir seans Access Bars yaptılar. Müthiş bir deneyimdi. Değişimleri öyle çabuk gördüm ki. Artık moralim bozulmuyordu, detaylar beni üzmüyordu.  Değişimi gördüm. İki ay içerisinde sıkıntılar bitti, mucizeler başladı, her şey yoluna girdi. Kafamızda 32 bar noktası vardır.  Access Bars seansında, bu 32 bar noktasına dokunuşlar yaparak, oralara enerji gönderiyoruz.  Bilinçaltı temizleniyor. Proses cümleleri var, seans esnasında onları tekrarlıyoruz. Aynı anda seansı yapan kişi de temizleniyor.  Bilinçaltımıza kodlanan tüm kötü enerji ile dolan kanallar temizleniyor. Çok travması olan kişiler de tek seans yeterli olmayabilir. Zaten o durumlarda kişi ilk seansın ardından, ihtiyacı olduğunu hissederse yeniden geliyor.  Access Bars seansından hemen sonra değişim başlıyor. Sihirli bir de cümlesi var. Hayatın tümü bana kolaylık, neşe, ihtişamla gelir. Bunu onar kez günde üç kere tekrar etmek gerekir” bilgisini verdi.
 
Bars çalışmasının amacı hakkında da bilgi veren Akay, şunları söyledi: “Yaşamımızda anlam yüklediğimiz, önem verdiğimiz duygularımız, düşüncelerimiz, hislerimiz, inançlarımız, kararlarımız beynimizde depolanarak, bir elektrik yükü oluştururlar. Bu elektrik yükü başımızda yer alan (zaman, umut, farkındalık, yaratıcılık, güç, kontrol, şifa, yaşlanma, cinsellik ve para gibi) 32 adet enerji noktalarında (bars adı verilen) birikir. Bars çalışması ile amaçlanan, o noktalar çalıştırılarak, orada oluşmuş manyetik alanı serbest bırakmaktır. Bars seansında bu noktalara parmak uçları ile yumuşakça dokunularak, bu noktalar aktif hale getirilir. Bu noktalardaki enerji birikiminin serbest bırakılması ile vücudunuzdaki blokajların çözülmesi sağlanır. Her bir bars seansı yaklaşık 1.15 saat sürmektedir.”
 
“ENERJİ ALMAK SADECE ÇAKRALARIMIZI DÜZENLİYOR”
Olumlu enerjiyi bir tedavi yöntemi olarak değil alternatif tıp olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Akay, “Tabi bunları bir tedavi yöntemi olarak görmemek lazım, bu alternatif tıp yerine geçer. Her türlü rahatsızlığımız için mutlaka bir hekime görünmeliyiz.  Enerji almak sadece çakralarımızı düzenliyor. Zaten zaman içerisinde şifa bizi buluyor.  Çakralarımız zamanla körelir.  Mesela hepimizin üçüncü göz çakrası doğuştan açıktır ama zamanla kapanır. Bazılarınınki de kapanmaz.   Anne ile bebek üçüncü gözleri sayesinde anlaşır.   Çakralar bozulmaya başladıkça, hastalıklar da baş gösterir. İşte reiki enerjis ile günlük meditasyonlar yaparak bu çakraları kendi kendimize düzene koyabiliriz.  21 günlük süre başta çok önemli.  İlk meditasyonda 21 gün ara vermemek gerekiyor.  Zaten huzura erdiğinizi hissedeceksiniz” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN