Yapımı sonlanmış olan alanın bünyesinde bulundurduğu kafe ise açılış tarihinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hala ihale süreci devam ediyor.
Çanakkale Boğazı’nın güvenliğinin sağlanması amacıyla II. Abdülhamid tarafından 1892 yılında yaptırılan Hamidiye Tabyasında denize paralel şekilde bulunan 10 bonet müze haline getirildi. Mescit, kafeteryalar seyir tepesi, amfi tiyatro, tören alanı kuruldu. Boş alanlar ziyaretçiler için yürüyüş alanı, çocuk parkları ve bisiklet yolları şeklinde düzenlendi.
Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan bir top da müzenin içinde yerini alarak, tarihi top atış alanına yerleştirildi. Müzeye giriş ücretleri ziyaretçiler için 10 TL, 18 yaş altı, 65 yaş üstü, şehit yakınları ile gazilere ise ücretsiz olacak şekilde tamamlanmıştı. Restorasyon süresi, 2014’te başlayıp 2017 yılında bitmiş ve geçtiğimiz yıl ziyarete açılır hale gelmişti.
 
KAFETERYA AÇILIŞI HALA GERÇEKLEŞMEDİ
2018 yılında ziyarete açılan bu alanda ise ziyaretçilerin dinlenmesi ve vakit geçirmesi adına yapılacak olan kafeterya ise hala ihale sürecinde. Açılış tarihinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hizmete açılmamış olan kafeterya, gün içinde gelen turist ve ziyaretçiler tarafından dinlenecek ve vakit geçirilebilecek bir yer olmamasından dolayı yetersiz kaldığı söyleniyor.
 
 Muammer KÜÇÜKKÖSEOĞLU