Gökçeada Belediyesi’nin katkılarıyla anaokulu ve ortaokul öğrencilerine yönelik bilişsel ve duygusal becerilerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Çocuklarla Felsefe Etkinliği’ nin ilk günde katılan öğrenciler Felsefe Öğretmeni Belgin Önal’a sorular sorarak felsefe bilimi anlamaya çalıştılar. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin de etkinliğe katılarak hem katılımcılara hem de Belgin Öğretmene teşekkür etti. Etkinlikte, merak duygusu ile ilgili sorularla başladı ve hikaye yaratma oyunuyla devam etti. Etkinliğin son gününde ise katılımcıların kendi görüşlerinin sergilendiği bir pano sergiye sunulacak.
 
Yapılan etkinlik ile ilgili bilgi veren Felsefe Eğitmeni Belgin Önal, “Gökçeada’nın sanatsal boyutunun eksik olduğunu fark ettim. Adaya her geldiğimde bir sanat anlamımda erozyona uğradığını fark ediyorum. Bunu giderek bozulduğuna tanık oluyorum. Kendi adıma Felsefe Profesörü İoanna Kucuradi’nin aynı zamanda öğrencisiyim. Hem öğrencisi olarak hem de adalı olarak adaya bir şey katmak gerektiğini düşündüm. Belediye Başkanımız Ünal Çetin çok destek verdiler. Felsefe hakkında gelen olarak bir ön yargı var. Hem onu kırabilmek hem de sorgulama ve var oluşu algılama yeteneklerini geliştirmek adına ve yaz tatillerinde adadan küçük bir anı bırakmak adına böyle bir çalışma yapmak istedim. Genel olarak biz felsefe bilgisi vermeyi düşündük. Felsefenin ne olup olmadığını, hangi kavramlar üzerinde ayakta durduğunu anlatmak istiyorum. Özgürlük, iyilik kavramının gündemimizde olmayan elimizden kayıp giden değerlerin doğru kaynaktan gerçek bilgi almak için etkinlik oluşturuldu. Felsefe öğretmeni onlara yüzme tekniğini öğretecek ama onlar denizde yüzmeyi kendi öğrenecekler. Aslında bütün filozoflar küçük çocuklardır. Çünkü sorgulama, bilme merakını kaybetmemiş kişiler oldukları için felsefe yapmaya çalışıyorum. Etkinlik sonunda çocuklara mektup yazdıracağım” diyerek açıklama yaptı.  
 
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ise belediyenin destek verdiği bu etkinliğin devamını getireceklerini belirterek,  “9 Temmuz etkinliğimizin ilk günü saat 10- 12  arasında ve 16-17 Temmuz günlerinde saat 10-12 arasında çocuklarımıza yapacağız. Hatta kabul ederlerse gelen velileri de bu etkinliğin içerisine katacağız. Eylül ayında uluslararası bir felsefe günü yapmayı planlıyoruz. Yunan bir felsefe Profesörü İoanna Kucuradi adına bir felsefe günü tertip edeceğiz. Bunun yanında da çocuklarla başlayan bir felsefe etkinliği tertip edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN