Son zamanlarda havaların ısınması ve çeşitliliğin artmasıyla beraber meyve fiyatlarındaki düşüş hem pazar esnafının hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Cuma Pazarı’nda tezgahta olan meyvelerin fiyatları ise şu şekilde oldu; kiraz 8 TL, kayısı 4 TL, nektarin 5 TL, kavun 3 TL, üzüm 6 TL, şeftali 3 TL, vişne 5 TL.
Meyvelerdeki son durumu değerlendiren pazar esnaflarından Kadir Tekcan, fiyatların iyi olduğunu belirterek, “Vatandaşlar rağbet gösteriyor, hepsi güzel. Hepsi bağ meyvesi. Şu an da gayet iyi gidiyor” şeklinde konuştu.
 
“HERKES YİYEBİLSİN İSTİYORUM”
Pazar esnafı Halil Öztürk ise, “Geçen seneye göre fiyatlar hemen hemen aynı. Aralarında en fazla 25 kuruş kadar oynar. Piyasa da satış da aynı. Ama insanların alım gücü zayıf. Ben fiyatların daha da çok inmesini istiyorum, herkes yiyebilsin istiyorum. Bunların hepsi bağ meyvesi. Örneğin ben istiyorum ki bütün mallarım sağlam olsun vatandaş alsın. Ucuz olsun ufacık bir tane alacağına iki tane alsın, ben de kazanayım vatandaş da yesin ve verdiğinin karşılığını da alsın” ifadelerini kullandı.
 
“İNSANLARIN ALIM GÜCÜNÜ YÜKSELTMEK LAZIM”
18 senedir Pazar esnafı olan Ahmet Türkmen, “Geçen seneye oranla meyve fiyatları normal. Sadece bir tık daha yüksek, çünkü girdiler yüksek. İnsanların alım gücü maalesef zayıf. Meyvenin veya sebzenin fiyatının düşmesini istemek iyi bir şey değil çünkü üreticinin girdisi çok yüksek. İnsanların alım gücünü yükseltmek lazım. Piyasayı düşürmek ile olmuyor. Piyasayı düşürmek için bana göre kullanılan bütün ilaçların, tohumların yerli olması lazım” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN