Geçtiğimiz haftalarda Bozcaada’da uğradığı şiddet sonrasında hayatını kaybeden Ramazan Öksüz için internette adalet arayışı başladı. Dünyanın en büyük imza kampanyası projesi olan change.org internet sitesinde, Adalet Bakanlığı’na teslim edilmesi üzere 5 bin imza kampanyası yerini aldı. Şuana kadar 2 bin 725 kişi imzasını paylaştı.
 
Bozcaada’da yaşanan Ramazan Öksüz olayının ardından devam eden hukuk sürecine tepkilerini belirtmek üzere, ünlü imza kampanyası projesi olan change.org internet sitesinde Melis Abdik tarafından Adalet Bakanlığı’na verilmek üzere 5 bin imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasının açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı: “Ramazan Öksüz, 29 Haziran Cumartesi sabaha karşı saat 4’te bir barda işletme sahibi, çalışanlar ve arkadaşları tarafından canice darp edilerek öldürüldü. Şüpheli 8 kişi gözaltına alındı. Polis ve savcı tarafından olay yeri ve çevresine ait kamera görüntüleri toplandı. İncelenen görüntülerde Ramazan Öksüz’ün darp edildiği, cinayet sonrası yerdeki kan izlerinin yıkanarak yok edildiği kayıtlarda yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin verdikleri ifadelerde Ramazan Öksüz’ü darp ettiklerini söylemelerine ve incelenen delillere rağmen 8 kişiden 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3’ünün de tutuklu olarak yargılanmasına hakim tarafından karar verildi. Bu kararla, biz Bozcaada halkının vicdanında büyük yara açıldı. Bu haksız kararı Bozcaada halkı kabul etmemektedir. Bu cinayete dahil olan her şüphelinin Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından hak ettiği cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Vicdanını dinle ve imzanı at! Bir insanın canice öldürülüşüne sen de sesini çıkar, #Bozcaadaayakta. ”
 
Ramazan Öksüz’ün annesi Kibariye Öksüz ise olay sonrasında yaptığı açıklamada, “Benim çocuğum bunu hak etmedi. Adalet yerini bulsun. Hepsinin cezasını çekmesini istiyorum. Başka anneler ağlamasın, başka çocuklar yanmasın” ifadeleri yer aldı. Bozcaadalılar da yaşanan bu olaya tepkilerini göstermek adına basın açıklamasında bulunmuşlardı. Bozcaada ile anılan ünlü müzisyen Feridun Düzağaç ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımla desteğini açıklamıştı.
 
Gülçin AKIN