‘Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk’ sloganı ile çocukları bilim ile tanıştırmayı amaçlayan Yaz Bilim Kampı-2019 TÜBİTAK projesi II. Dönemi’nde eğitim alan akademik başarıları yüksek 30 öğrenci düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı. Ailelerinin katılımı ile gerçekleşen törende, Projenin yürütücülüğünü yapan Arzu Bayındır çocukların aldıkları eğitimi sunum gösterisi ile anlattı.
Atölyeler, laboratuvarlar, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları gibi konularda alanlarında uzman kişiler ile beraber aktiviteler üzerine hazırlanmış olan program, 24 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Programın amacı, katılan öğrenciler için bilimin farkındalığını yaratmak, öğrenirken sevmelerini sağlamak, popüler bilim ile tanıştırmak, bilimin her yerde olduğunu ve hayata nasıl yön verdiğini deneyimler ile kazandırmak oldu.
 
SERTİFİKALARINI AKADEMİSYENLERİN ELİNDEN ALDILAR
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu iş birliğine dayalı olarak gerçekleştirilen etkinlik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arzu Bayındır tarafından yürütüldü. Parion Otel’de gerçekleştirilen sertifika törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim elemanları, proje ekibi, akademisyenler ve öğrenci velileri katıldı. Sertifikalar takdim edilmeden önce konuşmalarını yapan akademisyenler ve öğretim üyeleri, yaptıkları konuşmalarda kampın öğrenciler için olan yararlarından ve anabilim dalları konusunda bilgilendirmelerden bahsederken, ilgili kurum ve kişilere teşekkür etmeyi de ihmal etmediler. Projenin yürütücülüğünü yapan Arzu Bayındır, konuşmasına Çanakkale Belediyesi’ne teşekkür ederek başladı. Sonrasında öğrencilerin kamp boyu yaptıklarını bir sunum üzerinden aktararak sözü akademisyenlere bıraktı.
 
“BU GÖNÜL İŞİDİR, HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMAZ “
Projenin yürütücülüğünü yapan Arzu Bayındır, yaptığı konuşmada, “Çocuklarıma, siz velilerime, TÜBİTAK’a, üniversiteme, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na, Soma Kaymakamlığına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Genelkurmay Başkanlığı’na, Parion Hotel’e, Çanakkale Koleji’ne kapılarını sonuna kadar açtığı için, çocuklarımıza bu imkânı sağladıkları için sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu gönül işidir, herkes taşın altına elini koymaz. Sayın basın mensuplarına bizi motive ettikleri için teşekkür etmek istiyorum. Ama en önemlisi bu proje ekibini oluşturan değerli hocalarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Program, öğrencilere sertifika takdimi, sunum, devamında kamp pastasının kesimi, öğrencilerin müzik dinletisi ve ikramlar ile son buldu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN