Türk Hava Yolları’nın (THY) ’rüya uçak’ olarak adlandırılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner’ı bugün İstanbul’a iniş yapacak. Uçak İstanbul Havalimanı’na teker koymasıyla THY’nin ilk Dreamliner’ı olarak şirket tarihine geçecek. THY uçağın ismini belirlemek için de sosyal medya hesabından anket başlattı. THY, belirlediği Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma isimlerini anketle sosyal medya hesabından soruyor. Ankette en çok oyu alan isim Türk Hava Yollarının yeni filosuna katacağı Boeing 787-9 Dreamlinera verilecek. Çanakkale’de de uçağın isminin ‘Assos’ olması için adeta seferberlik başladı. Çanakkale Valiliği internet sitesinden anketi duyurarak vatandaşları oy kullanabileceği konusunda bilgilendirdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da sosyal medyadan çağrı yaparak; THY’nin yeni üyesi Dreamliner’ın ismine hep beraber karar verelim. En kı ymetli değerlerimiz arasında yer alan, UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alan Assos’u her tarafta duyurmak görevimiz. Troya’dan sonra burayı da hakkettiği seviyeye getirmek için alt ve üst yapı çalışmalarına başladık. Şimdi de sıra THY’de. Çanakkale’mizin tarih ve turizm cenneti Assos’un çok yakışacağına eminiz. Sizlerde aşağıda oy vererek isim babası/annesi olabilirsiniz" dedi.
Edinilen bilgiye göre oylama bugün sona erecek. Çanakkaleliler tercihlerin, Asssoss’tan yana yapmak için twitterdan THY’nin sayfasına girerek ankete katılarak oylarını kullanabilir.

Muammer KÜÇÜKKÖSEOĞLU