Bu çalışmalar hakkında bilgi veren Güneşhan, İstanbulluların tepkilerinin olumlu olduğunu belirtti. Toplantıda Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, belediye çalışanlarına mobbing uygulandı iddialarını yanıtladı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları cevapladı.
 
CHP’nin il binasında düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Umurbey Belde Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar katıldı. Seçim heyeti adına açıklamada bulunan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “31 Martta yapılan yerel seçimlerde 16 milyon İstanbullu seçmenimizin teveccühü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası haksız bir şekilde ve hiçbir hukuki dayanağı olmadan ahlaksızca elinden alınmıştır. Özellikle de Ramazan ayının birinci günü olan 6 Mayıs günü kul hakkı yenilmiştir. 16 milyon İstanbullu hemşerilerimizin tercihine büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Saray, YSK eliyle sivil bir darbe gerçekleştirmiştir. 16 milyon İstanbullunun iradesine ipotek konulmuş, iradesi gasp edilmiştir. Bugün İstanbul ve ülkemizin çözmek zorunda olduğu birçok sorun vardır. Bunların çözümü için hep birlikte çaba harcamamız gerekirken biz seçim yapıyoruz, seçime gidiyoruz. Tüm İstanbul ve Türkiye şunu açıkça çok iyi biliyor ki bu seçim haksız ve hukuksuz bir seçimdir. Bir hakkın gaspıdır. Biz de Çanakkale il örgütü olarak başta genel başkan yardımcımız ve milletvekilimiz olmak üzere 11 belediye başkanımız ile birlikte Sayın Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için İstanbul da 4 günlük bir çalışma ile seçim kampanyasına destek olduk. Başta Çanakkaleli hemşerilerimiz olmak üzere İstanbullu seçmenlerle bir araya geldik, bir dizi ziyaretler ve toplantılar düzenledik” şeklinde konuştu.
 
İSTANBUL’DAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI
Bu ziyaretleri Çanakkaleli vatandaşlarla, basın yoluyla paylaşmak istediklerini söyleyen Güneşhan, “13 Haziran Perşembe günü heyetimiz saat 12.00 de Küçükçekmece İlçe Başkanı ve yönetimiyle bir araya geldik. Kısa bir toplantıdan sonra gruplara ayrılarak faklı bölgelerde çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalarımıza geçmiş dönem Milletvekilimiz Ahmet Küçük, Belediye Başkan Yardımcımız Rebiye Ünüvar ve Tokat Milletvekilimiz Kadim Durmaz da katıldı. İlçe Başkanlığında yapmış olduğumuz toplantıdan sonra yeni seçilen Küçükçekmece Belediye Başkanımız Kemal Çebi’yi heyet olarak ziyaret ederek kendilerine yeni dönemde başarılar diledik. Akşam saat 20.00 de Çanakkale Kültür Sanat ve Geliştirme Derneği Toplantı salonunda Çanakkaleli hemşerilerimiz ile bir araya gelerek seçilmiş İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek istedik. 14 Haziran Cuma günü saat 10.00’ da Bağcılar İlçe Başkanlığında ilçe yönetimimizle biraya geldik ve gruplara ayrılarak çalışmalarımızı sürdürdük.  Yine aynı gün Saat 17.00’de Bakırköy İlçe Örgütün de İlçe Başkan ve yönetimiyle buluştuk. Bakırköy meydanındaki stantları ve seçim çadırlarını ziyaret ettik.  Burada Bakırköy Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kerimoğlu ile bir araya geldik. Akşam saat 21.00’ de İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da katılımlarıyla Çanakkaleliler platformu ile buluşarak, Çanlılar Derneği, Gelibolular Derneği ve Bigalılar Derneği olmak üzere, 12 dernek ile toplantı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Sayın Muharrem Erkek Bakırköy İlçe Örgütü ile birlikte Bakırköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Toplantı yapmışlardır. 15 Haziran Cumartesi günü heyetimiz 2 gruba ayrılarak bir grup saat 11.00’ de Zeytinburnu İlçe Başkanlığında İlçe Yönetimiyle bir araya geldi, diğer grup ise saat 13.00’ de Kartal İlçe örgütümüz ile bir araya geldi. , Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Adil Emecan ve Adana Milletvekili Orhan Sümer’in de katılımlarıyla, Zeytinburnu’nda yapılan çalışmalarımız gruplar halinde sürdürülmüştür. Ayrıca İzmir Milletvekili Sayın Özcan Purçu ile de Roman Dernek ziyaretleri yapılmıştır. 16 Haziran Pazar günü Babalar günü nedeniyle Gelibolulu hemşerilerimizin düzenlemiş olduğu kahvaltıya Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek, Gelibolu Belediye Başkanımız M. Mustafa Özacar ve geçmiş dönem
Milletvekilimiz Ahmet Küçük katılmışlardır” diye anlattı.
 
“TÜM İSTANBUL’UN MESELESİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞLERDİR”
“4 günlük yapmış olduğumuz çalışmalarımızın sonucunda elde ettiğimiz, seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na büyük ahlaksızlık yapıldığını bu haksızlığın aynı zamanda İstanbullu hemşerimize yapıldığı belirtilmiştir” diyen Güneşhan, “23 Haziran’da yapılacak olan seçimde Sayın Ekrem İmamoğlu’nun daha da açık bir fark ile seçimi kazanması için kendilerine destek olacaklarını ifade etmişlerdir. Bu meselenin sadece Sayın Ekrem İmamoğlu’nun değil tüm İstanbul’un meselesi olduğunu söylemişlerdir. Ayrıca; 23 Haziran’da yapılacak olan seçimlere yine il örgütü olarak Çanakkale’de bulunup da İstanbul’da oy kullanacak olan seçmenlerin İstanbul’a ulaşımlarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çanakkale Merkez ilçe örgütü ile birlikte Çanakkale de ana güzergâhtaki billboard ve raketler Sayın Ekrem İmamoğlu’nun afişleriyle donatılmıştır” bilgisini paylaştı.
 
“MOBBİNG NE ZAMAN UYGULANDI, HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR”
Toplantıda, Kepez Belediyesi’nde çalışanlar için mobbing uygulandığı ve bazı çalışanların maaşlarında eksiltme yaşandığı iddialarına Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’dan yanıt geldi. Arslan, mobbing anlamında kesinlikle böyle bir durum olmadığını söylerken, maaşlarında düşüş yapılan çalışanların yapılan bir yanlışlık yüzünden fazla ücret aldıklarını ve bunu düzelttiklerini belirtti.  Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, belediye çalışanlarına yönelik yapılan mobbing iddialarını yalandı. Arslan, bir çalışana dahi böyle bir şekilde yaklaşılmadığını söyleyerek, “Şuanda 236 tane personelimiz var. 236 personelden yeri değiştirilen, mobbing uygulanan beş kişi bile yok” dedi. Basın mensuplarına seslenerek, “Size demokratik platformu da hazır edeceğim. Tüm personelle görüşmeyle ilgili izin de veriyorum. Buyurun gidin görüşün. 236 kişiyle tek tek görüşebilirsiniz. Eğer yüzde 98 oranında memnuniyet çıkmazsa o zaman ben bu konuları sizinle tartışmaya hazırım. Mobbing ne zaman uygulandı herkes çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.
 
“İŞKUR ÜZERİNDEN ASGARİ ÜCRETLE SÖZLEŞME İMZALANMIŞ “
Maaşları düşürenler ile ilgili olarak ise, “Seçim öncesinde 17 personel istihdam edilmiş. Aralık ayından itibaren, Aralık, Ocak,  Mart’ın 28’inde bile personel istihdam edilmiş. İŞKUR üzerinden asgari ücretle sözleşme imzalanmış, İŞKUR üzerinden alınmış bu personeller. Maalesef hiçbir yazılı metine geçmeden, şifahen mali hizmetlere talimat verilmiş insan kaynaklarına, diğer sözleşmeli işçiler seviyesinde maaşları ödenmesi konusunda ama şifahen verilmiş. Yazılı olarak böyle bir şey yok. Kendi personelimiz, insan kaynakları ve mali hizmetler bu konuda hata yapıldığını, İŞKUR’daki sözleşmelerinin, kurumumuzla yapılan sözleşmelerinin akitlerinde asgari ücretle ilan edildiğini, asgari ücretle sözleşme imzalandı ama maaş taahhütlerinin diğer personellerle eşit yapıldığını, bununla ilgili bizim hata yaptığımızı bildirdiler. Çanakkale Belediyesi’nde bu konuda görüş aldık. Aynı zamanda Ankara’dan görüş aldık, danışmanlık şirketlerinden görüş aldık. Gelen sonuç hepsinde ortak hata yaptığımızın, bunun mutlaka müfettiş tarafından 2-3 yıl sonra bu personellerimizden faizleriyle birlikte geri tahakkuk edileceği ve o personellerle üç kez toplantı yaptım. Hepsine bunları anlatım. Şuanda yapılanların hukuksuz olduğunu ve aynı zamanda sendika temsilcilerinden de bilgi aldık. Şu şekilde 6 aylık deneme süreleri Haziran ayı itibariyle bu süre doluyor. Geldikten sonra, doğrudur maaşları Nisan ve Mayıs maaşları biz asgari ücretten yatırdık. Haziran ayı itibariyle 6 aylık deneme sürelerinin biteceğini ve bu sürede tekrar sendika temsilcilerimizle bu ay içerisinde biz kendileriyle sözleşme imzalayacağız. Şifahen verilen daha önceki sayın belediye başkanı tarafından hatalı verilen kararın düzeltilmesi konusunda o personellerin ve kurumumuzun hata yapmaması adına biz bu ay yeni bir sözleşme imzalayacağız. Daha sonra onları diğer arkadaşlarla eşit seviyeye çıkaracağız” açıklamasında bulundu.
 
“AKSİNE TEŞEKKÜR EDİYORLAR”
“Bu konuda personellerimi özelde şunu da söyledim; eğer ekonomik anlamda bu düşüşten kaynaklı ailenizde yaşayabileceğiniz ekonomik kaynaklı sorunlar varsa hiç kimsenin bilgisi olmadan bana bire birde bu konuyu paylaşırsanız, bunları kendi cebimden paylaşmaya hazırım” diyen Arslan, “Sadece iki personel var bu konuda sıkıntı yaratan. Onlar da sosyal medyadan daima yazıyorlar. Tabi ki yönlendiriliyorlar, yazıyorlar. Onların bu noktada sıkıntısı var. 15 personelin asla en küçücük bir sorunu yok. Aksine teşekkür ediyorlar. Çünkü yarın doğabilecek sorunu bugünden önlemiş olduk” dedi.
 
“O ZATEN PTT’NİN PULU, ONUN DİZAYNINI BİZ YAPMADIK”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da toplantıda basın mensuplarının kendilerine yönelttiği sorulara cevap verdi. Özellikle sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri olan Troia Festivali afişe ile ilgili düşüncelerini aktardı. Ayrıca bir basın mensubunun, Çanakkale Belediyesi’nin 19 Mayıs için bastırdığı özel pul üzerinde Atatürk’ün siluetinin bulunmaması hakkındaki sorusuna şu cevabı verdi: “Tepki çekecek bir şey yok. 19 Mayıs gemiyle özdeş. O zaten PTT’nin pulu, onun dizaynını biz yapmadık. O PTT’nin bir standarttı. Fonda bir Atatürk silueti olabilirdi. Bire bir Atatürk olmaz orada. Çünkü orada temel olan Bandırma gemisi. Zaten o Atatürk’ü algılatıyor. Flu bir şekilde bir Atatürk silueti fonda olabilirdi. Bunun olmamış olması 100’üncü yılı, Bandırma vapurunu etkilemiyor. Bizim Atatürk ile bir sorunumuz olmadığını herkes biliyor. Bazı şeylerde farklı görüş açılarına yer vermemiz lazım. Biraz da gençleri cesaretlendirmemiz lazım. Klasikten daha farklı görüşlerini sunmalarına fırsat vermemiz lazım.”
 
İsmail ŞEN