İstanbul Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde düzenlenen programa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, MHP İstanbul Milletvekilimiz Hayati Arkaz, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ak Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek,  AK Parti Çanakkale Kadı Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, Ak Parti ve MHP’li teşkilat mensupları katıldı.
 
Çanakkale vekili olmaktan gurur duyduklarını ifade eden programa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan buluşmada yaptığı konuşmada; “Türkiye’mizin her karışı kıymetlidir fakat Çanakkale bambaşka. Türkiye’miz bir kitap olsa ön sözü Çanakkale olur. Çanakkaleli olmaktan, Çanakkale vekili olmaktan gurur duyuyoruz. Mecliste bir çok kanunu Cumhur ittifakı partileri ile beraber yoluna koyuyoruz. Askerlik yasası bunlardan bir tanesi. Geçen hafta görüşmelerine başladık. Önemli bir konu olduğu için tüm partilerle görüşelim bakanımız brifing versin onların tekliflerini alsın ortaya çıkan tabloyu beraber değerlendirelim istedik. Şuan değerlendiriyoruz. Örneğin, Cumhurbaşkanımıza verilen askerlik süresi arttırma, azaltma yetkisi kaldırılsın gibi teklifler var. Tamam, kaldıralım kardeşim, derdimiz üzüm yemek. Dediler ki bedelli askerlikle ilgili bedeli belirleme yetkisi cumhurbaşkanında olmasın, tamam olmasın kardeşim. Dedik ki bakayadan ceza alan insanlar var, askere gitmişler ama hala cezaları var, af olsun.  Olsun kardeşim. Buna benzer tüm konuları revize yapacağız. İnşallah Salı günü başlayacağız görüşmeye. 84 madde uyum içerisinde çok uzamadan geçer. Ardından yargı paketimiz olacak. Birçok alanda halkımızın beklediği sorunlar, talepler değerlendirilecek. Birçok alanda başta fikir ve ifade hürriyeti olmak üzere temel meseleleri revize edeceğiz. Af çok soruldu. Af herkesin ortak kanaatin oluşması gerekiyor. Başta MHP’nin talepleri var bizim taleplerimiz var. Tüm talepler baş tacı ama mağdurun hakkını kollayarak, ama toplumun genel kanaatini kollayarak bir karar vermek durumundayız. Ceza infaz yasasındaki değişiklik bu talepleri karşılayabilir mi diye düşünüp adım atmak için bakanlığımız vekillerimiz çalışıyorlar. Bunu da inşallah yasalaştıracağız. Ardından eğitim paketimiz var. Bunları görüştükten sonra halkımızla buluşmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“O KARARI ANCAK TÜRKİYE KENDİSİ VERİR”
Turan şöyle devam etti; “Mesela S-400 ile ilgili süreçte arkadaş gerekçe odur budur ama S-400 ile ilgili karar verecek olan bu milletin kendisidir. Bizim başka taraftan Amerika başta olmak üzere başka ülkelerden izin alma mecburiyetimiz yok. Kaldı ki bu S-400’ler bir saldırı değil savunma mekanizması en genişmiş mekanizmalar. Bizim hemen güneyimizde büyük bir savaş var tekbir almak zorundayız. Kıbrıs’ın etrafında tüm Avrupa devletlerin donanması var. Bir gerginlik var tedbir almak durumundayız, tedbir alırken de o kararı ancak Türkiye kendisi verir.”
 
“ÇANAKKALE İL ve İLÇE TEŞKİLATLARI İSTANBUL’DA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAKTADIR”
MHP Çanakkale İl başkanı Hakan Pınar buluşmaya ilişkin açıklamasında; “Liderimizin emir ve talimatları doğrultusunda yapılan İstanbul Çalışmaları kapsamında Çanakkale Dernekleri Platformunun davetlisi olarak Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde Cumhur İttifakı olarak İstanbul’da yaşayan Çanakkaleli hemşerilerimizin misafiri olduk. Bu güzel ve anlamlı toplantıyı bizleri kırmayarak şereflendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu hanımefendiye ve MHP İstanbul Milletvekilimiz Sayın Hayati Arkaz beyefendiye şükranlarımızı sunuyor, nazik davetleri ile bizleri onurlandıran ve misafir eden Çanakkaleli hemşerilerimize Dernek Başkanımız Serdar Alaca beyefendinin şahsında teşekkür ediyorum. Çanakkale il ve ilçe teşkilatları da ağzında bir damla su taşıyan ve Nemrudun ateşini söndürmek için yola çıkan karınca misali sahadadır ve liderimizin de ifade ettiği üzere Türk İslam aleminin son siperi İstanbul’da üzerine düşeni yapmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Dilvin ALTIKARDEŞ