İspanya Golden Visa Programı ile gayrimenkul yatırımı yoluna giderek kalıcı oturma iznine sahip olabilirsiniz.  Golden Visa Programı kapsamında İspanya gibi güzellikleriyle tanınan bir ülkede ev sahibi oldunuz ve taşınacaksınız. Aklınızda bulunması gereken şu ki burada yalnızca evi üstünüze devralmıyor aynı zamanda eve dair her türlü belgeleri de üzerinize alıyorsunuz. Edinilmesi gereken ya da çıkarılması gereken belgeler evin yeni olup olmamasına ya da ikinci el olmasına bağlı olarak bir miktar değişebiliyor.

Ev satın almak elbette ki doğru yapıldığı takdirde önemli ve değerli bir yatırım. Lakin bu doğru yatırım için bir avukat ya da danışmandan akıl alınması gerekiyor.

Eğer satıcı bireyselse:
Evin “número de registro de la propiedad”’ını öğrenmelisiniz. Bu da evinizin kayıt numarası denebilecek bir numarası ve fatura gibi işlemlerde işinize yarayacak en önemli bilgilerden birisi. Buna ek olarak bir de “fincaregistral”’ını öğrenmelisiniz.  Bunlar için de mülkiyet kayıt formu diyebiliriz.
Evi alırken evinmortgage gibi bağlayıcı yanlarının olup olmadığını da öğrenmelisiniz.
Gereken tüm belgeleri bir arada elde etmek için “Nota Simple”’ınızı tapu dairesinden tedarik edebilirsiniz.
Bir de eve dair bir borcun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekecek. Bu anlamda bir borcun olmadığının da belge ile kanıtlanmasını isteyebilirsiniz.
Satıcıdan “enerji performansı sertifikasını” göstermesini de isteyebilirsiniz.

Eğer bir proje dahilinde alıyorsanız:
Burada önemli nokta projenin onaylı olması ve binanın sertifika sahibi olması. Şehir planlamasına bakılması ve tapu bilgilerinin kontrol edilmesi gerekiyor.

Eğer konutun inşaatı hala bitmediyse bitişiyle ilgili olarak garanti istemelisiniz.
Evi aldığınız zamansa evin sahibi olduğunuza dair belgelerin tamamlığını kontrol ediniz.
İspanya Golden Visa Programı ile 500.000 euro yatırım karşılığında gayrimenkul edinebilir ve kalıcı oturma iznine sahip olabilirsiniz. Ayrıca program kapsamında Schengen Bölgesinde vizesiz seyahat hakkında sahip olabilir, İspanya’nın kamusal hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.