Jüri üyeleri Atilla Akın, Ateş İlyas Başsoy, Nadir Çakır, Ali Gürevin, Enver Yılmaz, Blagoy Toprakidis ile Öğr. Gör. Özlem Uyan’ın değerlendirmeleri sonucunda Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ahmet Berkin Ay’ın tasarımı birinci seçilirken, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden Aylin Mutlu’nun ve Buse Nur Beyaz’ın tasarımları mansiyon ödülüne layık görüldü.
Yarışmanın sonucunun açıklanmasının ardından, kazananlar Çanakkale Belediye internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılınca, eleştirilere sebep oldu. Çok sayıda Çanakkaleli de kendi hesaplarından birinci seçilen afişteki Truva Atının duruş ve figürüne ilişkin yorumlar yaparak paylaşımlarda bulundu. Afiş yarışmasının kazananı adeta kente bir anda günün konusu halinde geldi. Dalda dalga yayılan sosyal medyadaki paylaşımlarda genelde olumsuz ve beğenilmediğine dair yorumlar yer aldı. Bazı vatandaşlar “Birinci seçilen afiş hiç hoş değil. Çanakkale imajına da hiç uygun değil bence”, “Reklamın kötüsü olmaz mantığımı yürüttüler. Çanakkale’ye yakışmamış ve hiç hoş değil”,  “Seçici kurulu da seçmek lazım” şeklinde yorumlarda bulundu.
Belediye internet sitesinde kazananların sadece isim ve afiş tasarımlarına ait görsellere yer verilirken, tasarımlarda anlatılmak istenen ifadeler yer almadı. Önümüzdeki günlerde kazanan tasarımların anlatımlarının da kamuoyuna aktarılması bekleniyor.

Ersan KÜÇÜKKURU