İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren başkanlığı Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu geçtiğimiz gün düzenlendi. Toplantıda yapılması planlanan eko turizm konusu gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eceabat Meclis Üyesi ve İmar ev Bayındırlık Komisyonu Başkanı Halil Duymaz, köylerde eko turizm alanını açmak yerine tarıma ağırlık verilmesinin daha önemli olduğu görüşünü dile getirdi.
 
Eko turizm konusu kapsamında gündem maddeleri arasında yer alan, Ayvacık İlçesi Balabanlı Köyü Çatalca Mevkii 133 ada 13 parsel için hazırlanan Turizm Alanı (Eko Turizm) amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Apart Otel amaçlı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planını ve yine Ayvacık İlçesi Akçın Köyü Büngüldek Mevkii 240 ada 4 parsel için hazırlanan Turizm Alanı amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Apart Otel (Eko Turizm) Alanı amaçlı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı konuşuldu.
 
Lapseki İlçesi Yaylalar Karaömerler Kızıldam Köyü sınırlan içinde hazırlanan Enerji Üretim Alan, (REST amaçlı 1/5.000 ölçekli İlave Nazım İmar Plan, ve Yenilenebilir Enerji Üretim Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı amaçlı 1/ 1 000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği ile madde ise oy birliği sonucunda ilgili komisyonlara havale edildi.
 
Muammer KÜÇÜKKÖSEOĞLU