Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga Orman İşletme Müdürlüğü ile Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, Türkiye Boşnak Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Güneş, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Erkap, Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Eren ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre duyarlılığı oluşturmak ve göle sahip çıkılması amacıyla düzenlenen etkinlik, doğaseverlerin Kalafat köyünden Nilüfer Gölü’ne yürümesiyle başladı. Yürüyüşe katılanlara elma ve su ikram edildi. Nilüfer Gölü kenarında ağaç dikimi yapıldı. Toprak İlmi Ekoloji Uzmanı Dr. Muhammet Akkaya, Nilüfer Gölü ve çiçeği hakkında bilgi verdi. Program halk oyunları gösterisi, Grup Kafes konseri, çocukların doyasıya eğlendiği oyunlar, çeşitli ikramlar ve piknik ile sona erdi.

'BİGA’MIZIN EŞSİZ GÜZELLİĞİNE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMALIYIZ'

Biga’nın tarihi yerleri ve doğal güzellikleri için çalışmalar yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, "Nilüfer Gölü ve çiçeğinin korunması için bir takım adımlar atılırken, Biga’mızın tarihi yerleri ve doğal güzellikleri için çalışmalarımızı uzmanlar, gönüllüler ve vatandaşlar eşliğinde devam ettirmeliyiz. Elbette Nilüfer Gölü’ne hayat verecek çalışmalarla birlikte hepimizin burayı ziyarete gelen misafirlerimize gölümüzün ve çiçeğimizin önemini ve eşsiz güzelliğini anlatmak gibi bir görevi var. Çalışmalar ve farkındalıklarla Biga Belediyesi olarak biz üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimiz ve getireceğimiz gibi, vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da görevini yerine getirdiğine inanıyorum. Kısacası bu nadide güzelliğe gözümüz gibi bakmalıyız, turizme daha fazla kazandırmalıyız, Nilüfer Gölü’müzü ve çevresini temiz tutmalıyız ve çiçeklerini koparmamalıyız. Bizler, ilçemizin bir sembolü haline gelen gölümüzü ve çiçeğini koruyarak, ona hayat vererek sahip çıkmalı ve gelecek nesillerimize ulaştırmalıyız. Şenlik için emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederim" dedi.


Kaynak: DHA