Yaz mevsiminin gelmesi ile tarımda hasattın başlamasını bekleyen vatandaşlar, Çanakkale domatesinin raflarda yer alacağı günü gözlüyor. Yavaş yavaş raflara düşen domateslerin ise henüz tarladan değil bölgedeki seralardan olduğunu söyleyen Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, şuanda tarım alanındaki çalışmaları da değerlendirdi.
 
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale domatesinin bölgedeki seralardan çıkmaya başladığının altını çizdi. Kaya, “Buraya dikkat seralardan çıkmaya başladı. Tarla olarak önümüzde biraz daha zaman var. Tarlada şuanda domates yok. Pazarda ise fiyatlar geriye geldi. Eğer bu fiyatlar burada kalırsa üretici de tüketici de memnun olacak ama bizim korkumuz bu fiyatların daha da gerilere gelip üreticinin yok pahasına malını elinden çıkarması. Ciddi manada tedirgin ediyor” şeklinde konuştu.
 
“ARPADAN HASAT BAŞLAR, BUĞDAYLA DEVAM EDER”
Başkan Kaya, arpa, buğday üretim sezonunun başlamak üzere olduğunu söyleyerek, ”10 Haziran gibi bölgemizde makineler araziye girer ve arpadan hasat başlar, buğdayla devam eder. Bir ay kadar sürer bu hasat sezonu. Şuanda buğday ve arpada süne mücadelesine başlandı. Süne zararlısı bölgemizde bulunan arpa ve buğdaya ciddi şekilde geçmiş yıllarda zarar verdiği tespit edildi ve geçmiş yıllarda zararlı ile mücadele kapsamında yapılan çalışması yine şu günlerde başladı. Bir iki günden beri üreticilerimiz buğday ve arpalarına süne ilaçlarını atmaya başladılar” bilgisini paylaştı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN