Lapseki Belediyesi Sahil Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen TKDK bilgilendirme toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Latif Candan, Denizbank Şube Müdürü Recep Gültekin katılım sağladı. 27 belde ve köy muhtarının bulunduğu bilgilendirme toplantısında TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, sunum yaparak kurum hakkında bilgi verdi.  Daha sonra 6. başvuru çağrı döneminde destek verilecek alt başlıkları anlatan İskender, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) programı hakkında ayrıntılara değindi. TKDK’ nın 5. başvuru çağrı dönemi kapsamında kabul işlemlerin hala devam ettiğini belirten İskender, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) hakkında da bilgileri sundu.
 
“TKDK’YI ZİYARET ETMENİZİ BEKLİYORUZ”
TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, “ Her ilçede ayrı ayrı çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda destek alabilecek potansiyel başvuru sahibi durumunda olan mevcut yada bu işlere yeni başlayacak olan çiftçiler, kooperatif ve üretici birlikleri, zanaatkar ve firmaları, proje ve yatırımlarını başvuru dosyası haline getirmek için TKDK İl Koordinatörlüğüyle iletişime geçmeye ve kurumu ziyaret etmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“DESTEK ALAN PROJELER GELİR VERGİSİ MUAFİYETİNE SAHİP”
TKDK’nın açıkladığı 6. başvuru çağrı döneminde, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)  Destek Program başvuruları 08 Temmuz ve 23 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek ve bu çağrı ilanı ile; tıbbi aromatik, süs bitkisi ve fide fidan yetiştiriciliği, mantarcılık, arıcılık, zanaatkarlık ve yerel ürünlerin işlenmesi, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji yatırımlarını içeren 7 alt destek başlığı altında yatırımlara % 55 oranında hibe desteği verilecek. Projeler kapsamında yapım/inşaat işleri, makine-ekipmanlar alımları, hizmet alımları (teknik projeler ve danışmanlık giderleri) ve görünürlük maliyetleri desteklenecektir. TKDK bu çağrı ilanıyla 42 il için 60 milyon Avro tutarında destek bütçesi açıklayarak, destek alan projeler KDV ve gelir vergisi muafiyetine sahip olacağı bilgisini paylaştı.
 
Dilvin ALTIKARDEŞ