CHP’li birçok üyenin yanı sıra İYİ Partili vatandaşlarında katıldığı bağış programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılım sağladı.
 
Türkiye İş Bankası önünde bağış yapmak için toplanan CHP İl yönetimi ve parti üyelerinin yanı sıra, İYİ Parti’de desteklerini sunmak üzere bağış kampanyasında yer aldı. Banka önünde toplanan üyelerin arasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Serdar Soydan, İl Başkanı İsmet Güneşhan ve birçok parti üyesi katıldı.
 
“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İSTANBUL’DA ÇALIŞMALARINI YAPACAKLARDIR”
Bağışta bulunmadan önce kısa bir açıklamada bulunan İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak İstanbul büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na destek amaçlı, onun kampanyasına katkı sağlamak için genel başkan yardımcımız, yüksek disiplin kurulu üyemiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, İYİ Parti’nin çok değerli yöneticileri, Kepez Belediye Başkanvekilimiz, Kepez İlçe örgütümüz ile birlikte bir araya geldik. İş Bankası önündeyiz. Birazdan yine kampanyaya destek vereceğiz. Kampanya başladığından beri Çanakkale’de yoğun bir ilgi vardı. Ben o dönem içerisinde ilgi gösteren tüm Çanakkaleli hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi aslında İstanbul’daki seçimler sonuçlanmıştı. Seçim sonuçları belliydi. Ekrem İmamoğlu kazanmıştı ama 6 Mayıs’ta YSK’nın almış olduğu anlaşılması güç bir kararla seçimlerin tekrar yapılması karar verildi. Bu 16 milyon İstanbul seçmenine karşı yapılmış olan bir hakaretti. Onların haklarının gasp edilmesiydi, 16 milyon İstanbullu seçmen bu seçimlerde gereken dersi verecektir. Biz de Çanakkale il örgütü olarak zaten devamlı İstanbul İl Örgütü ile il seçim kurulu ile irtibat halindeyiz. Her türlü desteği veriyoruz. 13-14-15 Haziran’da da belediye başkanlarımız İstanbul’da çalışmalarını yapacaklardır, orada görev verilmiştir kendilerine. 23 Haziran’dan sonra Türkiye’de her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.
 
“ONLAR DEVLETİN GÜCÜYLE, BİZ HALKIN GÜCÜYLE HAREKET EDİYORUZ”
Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de bağışta bulunmadan önce açıklamada bulundu. Erkek, “Hepinizin bildiği gibi devletin cumhurbaşkanı, devletin bakanları her şeyi bıraktılar, devletin milletin ağır sorunlarını bıraktılar, İstanbul seçimini koşturuyorlar. Seçimleri siyasi partileri yapar, seçimlerde siyasi partiler yarışır. Devlet taraf olmaz. Ama hem cumhurbaşkanı hem bakanlar devletin tüm imkanlarını arkasına alarak İstanbul’da seçimin sonucunu değiştirmeye çalışıyorlar. İşte biz de hep birlikte seçmenler olarak elimizden alınan bir hakkı yeniden teslim etmek için dayanışma içerisindeyiz. Onlar devletin gücüyle hareket ediyorlar, biz halkın gücüyle hareket ediyoruz. Halkın verdiği mazbatayı hiçbir güç geri almaz, iptal edemez. 23 Haziran’da İstanbul seçmeni bunu gösterecek. İstanbul seçmeni büyük bir dayanışma içerisinde bir hakkı teslim edecek ve demokrasi kazanacak” dedi.
 
“SEÇMENİN HAKKINI GASP ETTİLER”
“Ben Çanakkaleli tüm hemşerilerime de bu sorumluluğu, duyarlılığı gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” diyen Erkek, sözlerine şunları ekledi: “Ekrem İmamoğlu’na destek için Türkiye’nin her bir yerinde inanılmaz bir özveri var. Cebinde 50 lirası olan gidip 20 lirasını yatırıyor. Milyonlarca insan destek oldu. Bu bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Her zaman söylüyoruz. Zaten Türkiye görmeye başladı gerçekleri, Türkiye’de yaşadığı haksızlıkları, hukuksuzlukları, israfı… Bugün işsizliğin yoksulluğun büyüdüğü, ekonomide derin yaraların olduğu bir dönemde İstanbul seçimini iptal ettiler. 1 Nisan’dan bugüne İstanbul İl Seçim Kurulu’nun tutanağına göre Ekrem İmamoğlu seçilmiş belediye başkanıydı. 1 Nisan’dan bugüne yaşamadığımız şeyleri yaşattılar bize ve Türk lirası dolar karşısında yüzde 10 değer kaybetti. Bu dünya tarihinde görülmüş en büyük kayıptır ve 82 milyon vatandaş olarak her birimiz 3 bin 300 lira daha dışarıya borçlandık. Ekonomik krizle mücadele etmesi gerekenler maalesef seçmenin hakkını gasp ettiler. Ama biz büyük bir dayanışmayla bu adaletsizliği adalet ile ortadan kaldıracağız.”
Konuşmaların ardından bankaya girerek Ekrem İmamoğlu’na bağış yaptılar. Makbuzlarını kamuoyu ile paylaşarak ise herkesi destekte bulunmaya davet ettiler.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN