Türkiye Yardım Sevenler Derneği 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında, ‘100 çocuğa 100 bisiklet’ sloganıyla çıktıkları proje kapsamında Çanakkale Şubesi tarafından ilde bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerine bisiklet hediye etti.
 
Halk Bahçesi’nde düzenlenen programa bu projeye katkılarını sunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. Program, saygı duruşunun arından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Seval Berkup, “Bugün burada genel merkezimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında, ‘100 çocuğa 100 bisiklet Pedallar Hayallere Dönsün’ projesini gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şubesi olarak 19 Mayıs Gençlik Haftası’nda, belediyemizin katkılarıyla 50 çocuğumuza 50 bisiklet armağanımız var bugün. Haydi çocuklar, hayallerinizi kurun, pedallarınızı atamızın kurduğu ve gerçekleştirdiği hayallere çevirin. Yarınlar sizin, sizler bizim umudumuzsunuz, sizleri çok seviyoruz.  Projemizi gerçekleştiren Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a, emek veren herkese şahsım ve yönetim arkadaşlarımın adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“GENÇLİK BİR ÜLKENİN GELECEĞİ”
Ardından Dernek Başkanı Berkup, günün anısına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a dernek genel merkezi tarafından gönderilen plaketi takdim etti. Plaket için teşekkürlerini belirten Gökhan, kısa bir konuşma yaptı. Başkan Gökhan, “Çok anlamlı bir törende beraberiz. Bu yıl Atatürk’ümüzün Samsun’a çıkışının 100.yılı. Çok önemli bir tarih çünkü Çanakkale’de siyaseten doğan Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkmak suretiyle de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve ulusumuzun bağımsızlığına başlangıcı olarak algılıyoruz. Bu bir sembolik tarih çünkü bu tarih bri başlangıç tarihi. Bu süreçte özellikle çok anlamlı bir sonucu da var. Hem Türkiye Cumhuriyeti kuruldu hem bağımsızlığımızı elde ettiğimiz İstiklal Savaşı’mızı kazandık ve bunun sonuncunda da Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe emanet etti. Gençlerin bayramı olması noktasında iradesini ortaya koydu. Bu çok önemli çünkü gençlik bir ülkenin geleceği. Bizlerden sonra emanet edeceğimiz bir kuşak gençlik. Dolayısıyla buradan hareketle gençlerimizin başarıları çabaları elbette ki takdire değer. Onları yüreklendirmemiz gerekir. Onlara, hayallerini gerçekleştirmemiz için devamlı pedallara basmalarını öğretmeliyiz. Devamlı çalışmalılar, devamlı gayret içerisinde olmalılar. Hep ileri doğru hayallerini gerçekleştirmek için bu çaba vermeleri gerektiğini, durmadan çalışmaları gerektiğini noktasında onları bilinçlendirmemiz lazım” dedi.
 
“TRAFİK KURALLARINA UYACAKLAR, YAYALARA DİKKAT EDECEKLER”
Gökhan, projenin çok anlamlı olduğunu söyleyerek, “Çanakkale şubesi 50 çocuk için görevlendirilmiş ve çocuklar okullardan tespit edilmiş. Başarılı ve olanakları kısıtlı çocuklarımız tespit edilmiş ve yazın başlangıcında bisikletleri hediye edilecek. Bu bir sembol ama başarılı çocukların özellikle Çanakkale’de bu şekilde bilinçlendirilmesi ve onların çabalarının takdir edilmesi de çok önemli. Yani boşa pedal çevrilmeyecek, pedallar çevrilecek başarılar ödüllendirilecek. Onun için çocuklarımız bu bisikletleri güle güle kullanacaklar ama bir şart var, dikkatli kullanacaklar. Trafik kurallarına uyacaklar, yayalara dikkat edecekler, araçlara dikkat edecekler ve bisiklet yolunda kullanacaklar. Burada sorumluluk var gençlere. Onlar eğitimini alıyorlar, okullar da öğreniyorlar. Onları uygulayacaklar inşallah. Ben güle güle kullansın diye çocuklarımıza temenni de bulunuyorum ve derneğimize Çanakkaleli çocuklarımız adına teşekkür ediyorum, kutluyorum” ifadelerinde bulundu.
 
“MEDENİYET SEVİYESİNE ULAŞMAK YETMEZ, ONU GEÇMEMİZ LAZIM”
“Bu dernek de Mustafa Kemal’in kurduğu ilk dernek” diyen Gökhan, ”Mustafa Kemal büyük adam. Bunu kabul edelim, kimse bunu yadsıyamaz. Bugünlere kadar görmüş, bundan sonrasını da görmüş. Biz de ona layık olmak için hep beraber, çoluk çocuk büyük, dede, anne herkes bu ülkenin gelişmesi ve muhasır medeniyet, çağdaş seviyesine ulaşmak değil hedefimiz, hedefimiz onu geçmek. Medeniyet seviyesine ulaşmak yetmez, onu geçmemiz lazım. Gençlerimizle geçeceğiz. Biz de onlara desteklerimizi sunacağız, herkese hayırlı olsun diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından programa katılan öğrencilere bisikletleri hediye edildi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN