Burada yapılan nakil ile sağlığına kavuşan Durak, “Nakil işlemimi gerçekleştiren Cabir hocamı da haberlerden ve sosyal medyadan buldum. Ekibine ve kendisine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.Yaklaşık 10 senedir böbrek yetmezliği hastalığından mustarip Edirne'nin İpsala ilçesinde yaşayan Orhan Durak, ÇOMÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirilen ikinci böbrek nakli sonrasında sağlığına kavuştu. 18 sene boyunca ilaç tedavisi gördüğünü belirten Durak, böbreklerinin iflas etmesinin ardından babası Hasan Durak’tan alınan böbrek ile organ nakli ameliyatı oldu. Böbreği kabul etmeyen vücut yüzünden haftanın 3 günü diyalize girdiğini söyleyen Durak, 7 ay öncesinde böbrek nakli için ÇOMÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne başvurduğunu belirtti.  Başvurunun ardından Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin ailesi tarafından bağışlanan böbreğin Orhan Durak ile uyuşması ile hemen ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyon sonrasında Durak, rahatça su içebilmenin mutluluğunu yaşadı. 
ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan,  konuyla ilgili olarak, “"Vücudun böbreği yüzde 90 reddetme ihtimali vardır. Biz aslında bir risk aldık. Çünkü başarısız bir nakil hikâyesi vardı. Diğer durumlara göre ikinci nâkilin ret olma ihtimali yüksekti. Orhan Durak'ın başka şansı da yoktu. Babasından canlıdan canlıya yapılan nakil ret olmuş. Tek şansıydı. Genç olduğu için biz de bu şansı kullanmak istedik. 11 Mayıs'ta böbrek nakli işlemini gerçekleştirdik. Her şey yolunda. Takıldığı andan itibaren böbrek çalışmaya başladı. Tamamen sağlıklı bir duruma kavuştu” şeklinde konuştu.
 
Doğuştan beri böbrek yetmezliği hastalığı ile boğuşan Orhan Durak ise ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, “Bebekliğimden beri mücadele ettim. Babamdan gerçekleştirilen nakil sonrası bir saat içinde vücut böbreği kabul etmedi. 10 yıl boyunca diyalize girdim. Bu süre içinde nakille ilgili birçok araştırma yaptım. Nakil işlemimi gerçekleştiren Cabir hocamı da haberlerden ve sosyal medyadan buldum. Ekibine ve kendisine teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Artık normal insanlar gibi yaşayacağım. Haftada 3 gün diyalize girmeyeceğim. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN