Yaz mevsiminin yaklaşması ile beraber domatesler çeşit çeşit tezgâhlarda yerini bulmaya başladı. Hasatların yapılmasıyla domatesin fiyatının da normale yaklaşması sebebiyle vatandaşlar pazarda kurulan domates tezgâhlarına akın etti. Pazarcı Faruk Darıcı, “3 lira ile 5 lira arasında değişiyor. Yaz geldikçe fiyatlar normalleşmeye başladı. Vatandaşların da domates alımları bollaştı. 1 kilo alan vatandaş 2 kilo almaya başladı” diyerek, ilerleyen zamanlarda fiyatların daha da güzelleşeceğini söyledi.
 
PATATESE TAKTİK!
Patates satış yapan Ferdi Avcı’nın verdiği bilgiye göre, “Yaz mevsiminin gelmesi ile fiyatlar normalleşmeye başladı.  Patatesin kilosu 5 liradan başlıyor. Makul fiyatlara dönmeye başladı. Vatandaşlar kalabalık ailesi ise toplu alıyorlar, ayrıca ürünlerin tazelenmesi nedeniyle genellikle bir kilo alınıyor. Zaten haftalık alışveriş yapıyor Çanakkale halkı” bilgisi edinildi.
Tezgâhlarda ‘4 kilo fiyatı 20 lira’, ‘2 kilo 10 lira’ gibi ibarelerin yer alması ile müşteriyi çekmeye çalıştıklarını da söyleyen Avcı, “Satışların artması için genellikle bu şekilde yazıyoruz” dedi.
 
“EN PAHALI MEYVE KAVUN, 8 LİRA KİLOSU”
Yaz mevsimin en çok rağbet gören ürünlerinden meyve çeşitleri ise hala yüksek fiyatlarını koruyor. Aralarında en yüksek fiyattan ise kilosu 8 liradan kavun yer alıyor. Meyve tezgâhı sahibi Mehmet Ali Özbek, meyveler hakkında ise şu bilgiyi verdi: “Meyveler bolluğa geçti, fiyatlar normale dönmeye başladı. En pahalı meyve kavun, 8 lira kilosu. Halk ekonomik durumuna göre alıyor. İlerleyen zamanlarda mal çoğaldıkça fiyatlar daha da ucuzlayacak ve bu da vatandaşa yarayacak.”
 
Dilvin ALTIKARDEŞ