Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi, beraberinde gönüllü üniversite öğrencileri ile Çanakkale E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çocuklar için bulunan Oyun Odası’nı yeniledi.
 
ÇABAÇAM yetkilileri, topladıkları bağışlar ve destekler ile ceza İnfaz Kurumu’nda annesi ile beraber kalan çocuklar için yepyeni olanaklar sağladı. Buradaki çocuklara daha iyi şartlarda bir oyun odası verilmesi planlanan projede ‘Hayaller Dört Duvara Sığmaz’ sloganı adı altında çalışmalar gerçekleştirildi. Projeye; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretmen Adaylarından Ayşe Nur Bilir, Ayşe Uçak, Büşra Yiğit, Elif Karabıyık, Emre Gök, İrem Nur Arat, Merve Tutam, Pınar Bekmezci ve Sümeyye Çağlan, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Danışman Öğretim Elemanı Prof. Dr. Ebru Aktan Acar ve Gönüllü Didem Sürgit desteklerini verdi.
 
2012 yılında açılan oyun odasını genişleterek yenileyen gönüllüler, bahar döneminde düzenledikleri kermes, yardım gecesi gibi çeşitli etkinliklerden elde ettikleri gelirlerle bu imkanları gerçekleştirdiler. Ceza İnfaz Kurumu’nda anneleriyle kalan 0-6 yaş arasındaki çocuklara yeni bir oyun odası hediye eden öğretmen adayları, yaptıkları işten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, bu çalışmalarının ülkedeki diğer Ceza İnfaz Kurumları’na da örnek olmak istediklerini söyledi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN