Çanakkale ilçe ve beldelerde bulunan belediye başkanlarının bağlı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği, 31 Mart yerel seçimler sonrasında delegasyon seçimlerini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın başkanlığında gerçekleştirdi.
 
Bir otelde düzenlenen delegasyon seçimi toplantısı, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ve başkanları vekaleten belediye meclis üyeleri katılım sağladı. Kısa bir yiyecek ikramının ardından toplantı salonuna geçen başkanlar ve meclis üyeleri arasında Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Biga Belediyesi eski Başkanı İsmail Işık, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar gibi isimler göze çarptı.
 
142 kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gerçekleştirdi. Gökhan, yaptığı açılış konuşmasında, “Hepinize öncelikle hoş geldiniz diyorum ve her birinizi ayrı ayrı 31 Mart seçimlerinde göstermiş olduğunuz başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Başarılı bir dönem diliyorum. Zor bir dönemde görev aldık. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar elbette ki belediyelerimize de yansıyor çünkü biz de gelirlerimizi temin ederken elbette ki iş hayatındaki, inşaat sektörü olsun veya diğer alanlardaki noktalardan elde ediyoruz, artı İller Bankası’ndan aldığımız kaynaklar da vergi gelirleri düştükçe bizim de kaynaklarımız azalıyor. Dolayısıyla bu süreçte zor bir dönemin başlangıcındayız ama hepimiz bu işi kotarabilecek kabiliyette insanlarız. Biraz tasarruf, biraz tedbir, biraz dikkat biraz daha özen gösterdiğimiz takdirde belediye gelirlerimizin harcanması noktasında başarıyla bu görevi geçiririz diye düşünüyorum. Şunu il belediye başkanı olarak belirtmek istiyorum; burada hepimiz kendi bulunduğumuz bölgelerdeki insanlara hizmet ediyoruz. Ama bunlar hepsi Çanakkaleli diyoruz, Çanakkale diyorsak Çan’ı da Çanakkale’dir, Ayvacık’ı da Çanakkale’dir, Gökçeada’sı da Çanakkale’dir…  Dolayısıyla bizlerin dayanışması söz konusu olmalıdır. Elbette ki Çanakkale Belediyesi’nin olanakları illa ki ilçe ve beldelere göre nispeten daha iyidir, daha fazladır. Dolayısıyla her zaman bu dayanışma içerisinde olacağımızı, hiçbir siyasi münazaa gütmeden, sadece bulunduğunuz temsil ettiğiniz yöredeki insanların Çanakkaleli olmalarından kaynaklanan bir destekleme anlayışı ile bütün imkanlarımızla, ihtiyaçlarınız dâhilinde sizlerle olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.
 
“TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ FAYDALI BİR BİRLİK”
Gökhan, “Bu beş yıl da bir seçimlerden sonra yapılan bir delegasyon seçimi tespiti için bir araya geldik. Maliye İdare Birlikleri Kanunu yedinci maddesi gereği, Türkiye Belediyeler Birliği meclisine delegasyon seçeceğiz. Bu seçim kapalı gizli oy ile yapılmakta. Başkanlık divanına yazılı olarak bir önerge veriliyor, herkes aday olabilir. Sonuç itibari ile burada beş yıllığına Türkiye Belediye Birliği’ne delege seçmiş oluyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği faydalı bir birlik. Çok fazla maddi olanak sağlamıyor olabilir ama mevzuat konusunda, eğitim konusunda, destek hizmetleri konusunda, faydalanmak mümkün. Bu birlikten olabildiğince faydalanmanın yollarını bulmalısınız” şeklinde konuştu.  
 
Ardından kapalı oy ile gerçekleşen delegasyon seçiminde adaylar ve aldıkları oy oranları şu şekilde oldu; Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar 141, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin 141, Biga Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Tekeli 129 oy ile asıl üyeliğe seçilmişlerdir. Yedek üyelerde ise; Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun 140, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise 140 oy alarak seçilmişlerdir.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN