Üç günde 30’dan farklı sanatçıyı ağırlayan tasarım pazarında, çeşitli etkinlikler ve atölyeler de düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu tasarım pazarında birbirinden farklı hediyelik eşya ürünleri arasında tercihlerde bulundu.
 
Bordo Bina’da gerçekleşen 2. Çanakkale Tasarım Pazarı’nda birbirinden farklı seramik, ahşap, oyuncak, resim, dekorasyon ürünleri, cam, çiçek, baskı, vitray, geri dönüşüm, fotoğraf, doğal taş, tekstil, takı ve daha birçok el yapımı, tasarım ürünleri vatandaşların beğenisine sunuldu. Üç gün boyunca gerçekleşen tasarım pazarında çeşitli atölyeler, konuk söyleşileri de gerçekleşti. Ahşap oyma, Bir Tişörtten neler yapılabilir, ileri dönüşüm atölyesi, Kokedama atölyesi, Poi çevirme atölyesi, Kumaş üzeri özgün baskı teknikleri ve sabah yogası isimli atölyeler gerçekleşirken, müzik atölyesinin içeriğinde ise; gitar-flüt-şan dinletisi, ortaçağ aleti olan Hurdy Gurdy dinletisi, gitar-flemenko dinletisi ve genç sanatçılarla doğaçlama performans atölyeleri yer aldı.
 
Tasarım pazarının gerçekleştiği Bordo Bina kurucularından Özgün Umar Umuç, “Bine yakın ziyaretçi geldi ve atölyelerimize katılım çok yoğundu. Her kesimden ziyaretçimiz oldu. Akşam saatlerinde bahçemizde müzik dinletilerimiz oldu. Çok olumlu eleştiriler aldık ve tasarım pazarının üçüncüsünü gerçekleştirmek için en yakın zamanda tekrar organize olacağız. Tabi ki her seferinde yeniliklerle vatandaşlarla buluşacağız” şeklinde değerlendirmede bulundu. 
 
Gülçin AKIN