12 Mayıs Hemşireler Haftası sebebiyle Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (ÇASEMDER) katkılarıyla düzenlenen ‘Sanatın İçinden Ebe ve Hemşire Eserleri’ isimli resim sergisi Prof. Dr. Türkan Saylan Tesisleri’nde açıldı. Sergilerinde meme kanserinde erken teşhisi için farkındalık yaratmak isteyen ÇASEMDER üyeleri, ayrıca stant açarak bilgilendirmede yaptıklarını belirtti.
 
12 Mayıs Hemşireler Haftası sebebiyle Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (ÇASEMDER) katkılarıyla düzenlenen ‘Sanatın İçinden Ebe ve Hemşire Eserleri’ isimli resim sergisine kurum idarecileri ve temsilcileri, dernek üyeleri, sağlık çalışanları ve emeklilerinin yaptıkları resimler ile katılım gösterdiler. Prof. Dr. Türkan Saylan Tesisleri’nde açılışını gerçekleştiren serginin açılış amacını anlatan ÇASEMDER Dernek Başkanı Ulviye Çalıdağ, “Ebelik ve Hemşirelik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, sanatın içinden hem profesyonel hem amatör ebe ve hemşire arkadaşlarımızın eserlerini sergilemek,  mesleki becerilerinin yanında sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak, meslektaşlarına ve halka örnek oluşturmaktır. Aynı zamanda mesleklerinin rollerinin anlatıldığı paylaşımda bulunmak, mesleki farkındalık yaratmak, kurumsal birlikteliklerde bulunmaktır. Emeği geçen ve sergimizi ziyaret ederek bizleri mutlu eden herkese teşekkürler” bilgisini paylaştı.
 
SERGİDE MEME KANSERİNE FARKINDALIK!
Ayrıca erken teşhiste meme kanseri için farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Çalıdağ, sergilerinde konu hakkında bilgilendirmede bulunan bir stant da bulunduğunu söyledi. Çalıdağ, “Erken teşhiste meme kanseri ve jinekolojik muayenelere dikkat çekmenin öneminin paylaşıldığı örgü yöntemiyle tasarım meme ve jinekolojik organ maketlerinin olduğu Sezer Özer ebenin kendisinin yaptığı eğitim masasında da bilgilendirme yapılmaktadır” şeklinde anlattı. Sergi salon tahsisi ve lojistik destek için Çanakkale Belediyesine teşekkürlerini ileten Çalıdağ, serginin 14 Mayıs tarihine kadar açık olacağını belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN