Çardak beldesinde her sene düzenlenen Geleneksel Çardak Yağlı Güreşleri’nde geçtiğimiz sene ağalık kazanan iş adamı Seyhan Arslan, yağlı güreşlerin Türkiye genelinde yapılmaya devam edeceğini ve Çardak’ta da bu sene yapılacağını duyurdu.
 
Geleneksel Çardak Yağlı Güreşleri’nin bu sene de yapılabilmesi için görüşmelerin devam ettiğini belirten, geçtiğimiz sene yapılan güreşlerde ağalığı kazanan iş adamı Seyhan Arslan, “Bölgemizde ata sporumuz yağlı güreş 2019 yılı güreş sezonu 19 Mayıs tarihinde Çanakkale Kepez’de başlıyor. Devamında diğer ilçelerimizde, ardından Edirne’de düzenlenen Kırkpınar güreşlerine eş değer Çardak’ımızda yağlı güreşler yapılacak. Tabi ki bunun devamında Türkiye genelinde birçok ilimiz ve ilçemizde yağlı güreşler yapılacak” dedi.
 
“BAŞKANLARIMIZLA İRTİBATIMIZ DEVAM EDİYOR”
“Bu süreçte Türkiye genelinde yerel seçimler yapıldı. Buralarda değişen ve değişmeyen belediye başkanları var. Göreve devam eden başkanlarımızla irtibatımız devam ediyor” diyen Arslan, “Yeni göreve gelen belediye başkanlarımız ile tanışıyor, süreç hakkında değerlendirmeler yapıyoruz. Türkiye genelinde nerede güreş yapılırsa, genelde katılmaya çalışıyorum. Yaklaşık 20 gün kadar önce Bergama’da yapılan güreşe katıldım. Bergama’da 1971 yılından beri güreş yapılmıyormuş. Çok da güzel bir güreş oldu. Belediyelerimiz ata sporu güreşe daha fazla destek olmalılar. Zaten birçok belediyemiz bu konuda gerekli yatırımlar yapıyor. Ben geçtiğimiz yıl geleneksel çardak yağlı güreşlerinde yapılan ağalık yarışını ben kazandım. Bu yıl yine adayım. Sorun da yaşayacağımı düşünmüyorum. Amacım buralarda yetişen gençlerimizin belde ve ilçemizi dünya genelinde temsil etmeleri ve bizlere madalya getirmeleri. Biz bu gençler için bu ağalık görevini yapıyor ve talibiz” ifadelerinde bulundu.
 
İsmail ŞEN