Çan Kaymakamlığı’nın himayelerinde Çan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yürütmesiyle düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Çan Eğitim Çalıştayı, okul yöneticileri, müdürler, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
 
Çan İlçesi’nde bulunan Nadir Pazarbaşı Düğün Salonu’nda düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Çan Eğitim Çalıştayı, 2023 Eğitim Vizyonu tanıtım filminin katılımcılara gösterilmesi ile başladı. Tanıtım filminin ardından 2019 yılının Fuat Sezgin yılı olmasından dolayı Fuat Sezgin Belgeseli izletildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal’ın ardından çalıştay oturumları başladı. 2023 Vizyon Belgesinin detaylarını ve Çan’ın eğitim-öğretim yolculuğunu konuşmak için düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Çan Eğitim Çalıştayı’nda Vizyon Belgesi’nde yer alan eğitim uygulamaları ve yürütülecek projeler görüşüldü. Çalıştaya, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım gösterdi.
Çalıştayda Çan ilçesinde bulunan okullardaki eğitim-öğretim durumu ve sosyal bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki gelişim değerlendirildi. Ayrıca, yedi farklı komisyonun yer aldığı çalıştayda, bu konular hakkındaki gelişimler üzerine proje bazında neler yapılabileceği fikir alışverişlerinde bulunuldu.
 
Dilvin ALTIKARDEŞ