10-11-12 Mayıs tarihlerinde Bordo Bina’da gerçekleşecek 2.Çanakkale Tasarım Pazarı, ‘Anneler Günü’ öncesinde, çeşitli Çanakkaleli markaları ağırlayacak. El yapımı ürünlerden sanat eserlerine, hediyelik eşyadan seramiğe, takı ürünlerinden tekstil ürünlerine varan çeşitliliği ile hediye almak isteyenlere kapılarını açacak olan 2.Çanakkale Tasarım Pazarı, tüm Çanakkalelileri bu günlerde alışverişe davet etti.
 
30'un üzerinde sanatçı ve tasarımcının buluşacağı Çanakkale Tasarım Pazarı, 10-11-12 Mayıs tarihlerinde 12.00 - 22.00 saatleri arasında Sakızlı Çeşme Sokak’ta bulunan Bordo Bina’da gerçekleşecek. Tasarım pazarında, el ürünlerinin sergilenmesinin yanı sıra çeşitli atölyeler, söyleşiler, performanslar ve müzik dinletileri ile Çanakkalelilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Çanakkaleliler ile sanatçı ve tasarımcıları buluşturacak olan Çanakkale Tasarım Pazarı'na il dışından sanatçı ve tasarımcılar da eşlik edecek. Etkinlik boyunca atölyelere, söyleşilere, performanslara, müzik dinletilerine ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek 3 günde 30’dan fazla sanatçıyı ve tasarımcıyı ağırlayacak olan 2.Çanakkale Tasarım Pazarı’nda; seramik, ahşap, oyuncak, resim, dekorasyon ürünleri, cam, çiçek, baskı, vitray, geri dönüşüm, fotoğraf, doğal taş, tekstil, takı ve daha birçok el yapımı, tasarım ürünler sergilenerek ve satışa sunulacak. 2.Çanakkale Tasarım Pazarı’nın ileriye dönük amaçlarının arasında ise; kent kimliğinde yer edinip, her buluşmada daha fazla katılımcı ve ziyaretçiyle bir araya gelmenin yanı sıra şehir dışından da katılımcıların ilgisinin artması var.
 
“KIYI'DA DERGİ EDİTÖRÜ VE İKİ YAZARI GELİYOR”
2.Çanakkale Tasarım Pazarı ile ilgili olarak bilgi veren Bordo Bina kurucularından Özgün Umar Umuç, “İlkini geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz Çanakkale Tasarım Pazarı’nın ikincisini Bordo Bina’da gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. İlk tasarım pazarı yılbaşı öncesindeydi ve son dakika hediye arayanlar için güzel bir fırsat olmuştu. Bu sene de ’12 Mayıs Anneler Günü’ vurgusunu yapıyoruz” dedi.  Umuç, gerçekleşecek olan tasarım pazarında 30’dan fazla sanatçı ve tasarımcının yer alacağını belirterek, “Satış stantları dışında tamamı ücretsiz müzik, atölye, performans ve söyleşi olacak. Söyleşi için Kıyı'da dergi editörü ve iki yazarı geliyor. Kıyı'da dergisinin Çanakkale de ilk etkinliği” diye belirtti.
 
“AMACIMIZ, ÇANAKKALE TASARIM PAZARI DİYE YENİ BİR KİMLİK OLUŞTURMAK”
Bu fikrin çıkış amacından bahseden Umuç, “Bir araya gelen küçük bir Çanakkaleli sanatçı ve tasarımcı grubunun ortak fikri olarak gerçekleşmişti birincisi. İkincisi ise bu grubun büyümesi ile tekrarlanıyor.
Amacı ise; senede en az iki kez düzenlenme hedefi olan ve her seferinde daha çok katılımcı hedefleyen Çanakkale'ye ait kendi kimliği olan bir festivale dönüştürmek bu işi. Her seferinde daha da büyüme hedefimiz olduğu için her seferinde başka yerlerde ve daha büyük alanlarda bu etkinliği yapabilmek hatta şehir dışından bile katılımcının ilgisini çekmek. Çanakkale Tasarım Pazarı 2,  Bordo Bina'da düzenleniyor ama organizasyon birçok kişinin katılımıyla gerçekleşiyor.  Amacımız, Çanakkale Tasarım Pazarı diye yeni bir kimlik oluşturmak” şeklinde anlatarak, herkesi bu tarihlerde Bordo Bina’ya tasarım pazarını gezmeye davet etti.
 
Gülçin AKIN