Çanakkale Köylerine Hizmet Götürme Birliği (KHGB) encümen üyeliği seçimleri yapıldı. Kapalı oylama sonucunda il genel meclisi üyelerinden iki, muhtarlar arasından da iki olmak üzere toplam dört isim belirlendi. Seçimde 52 köy muhtarından 42’sinin oyunu alarak sandıktan birinci çıkan AK Partili Şener Akçay adeta yıktı, geçti.
 
İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği (KHGB) olağan genel kurul toplantısına; Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Birlik Başkanı Abdullah Köklü, merkez il genel meclisi üyeleri ile merkez köy muhtarları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Birlik Başkanı Abdullah Köklü açılış konuşması yaptı. Daha sonra ise seçimde aday olan İl genel meclisi üyeleri ve muhtarlar arasında birlik encümen üyeliği seçimi yapıldı.
 
Seçimde 52 köy muhtarı, 6 merkez il genel meclisi üyesi 1 de birlik başkanı olmak üzere 59 temsilci oylarını kullandı. Temsilcilerin aday olan 4 il genel meclisi üyesi arasından 2’sine ve yine aday olan muhtarlar arasından 2’sine oy verebilerek tercih yaptığı seçimlerde AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri Şener Akçay’a 42, Tülay Ömercioğlu’na da 33 oy çıktı. CHP’li İsmail Gürses 19, Nejat Önder 12 oy aldılar. Bu sonuçlara göre Ak Partili Şener Akçay ve Tülay Ömercioğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine seçilen iki isim oldu. Muhtarlar arasındaki seçimde ise Akçapınar Köyü Muhtarı Ömer Kaya ve Saraycık Köyü Muhtarı Muammer Öğüden de Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine seçildiler. Seçimin ardından konuşan Birlik Başkanı Abdullah Köklü, “Köylerimize hizmet götürmek için birlikte yoğun bir şekilde çalışacağız. Seçilen encümen üyelerine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
MUHTARLARIN TERCİHİ AKÇAY OLDU
Seçimlerde dikkat çeken ayrıntı ise, Ak Partili Şener Akçay’ın aldığı oyla sandıktan farkla önde çıkması oldu. 31 Mart yerel seçimleri dönemindeki çalışmasıyla İl Genel Meclisi Üyesi olmayı başaran Akçay’ın yükselişi, meclis çalışmalarında da devam etti. Özellikle köylerde vatandaşlarla kurduğu temaslarla beğeni toplayan ve meclis üyesi seçildikten sonra da köylerin eksiklerinin giderilmesine yönelik aktif tutumunu sürdüren genç siyasetçinin yıldızı, Köylerine Hizmet Götürme Birliği (KHGB) encümen üyeliği seçimlerinde de devam etti. Akçay, seçimlerde oy kullanan muhtarların büyük tercihi olarak zafer kazandı.
 
Yerel seçimler sonrasında yeni üyeleriyle oluşan İl Genel Meclisinde de kısa sürede çalışkanlığıyla kendini gösteren Akçay, Çanakkale’nin ve köylerin kalkınması için bıkmadan yorulmadan çalışmak için elinden geleni yağacağını söyledi. Kendisine oy veren herkese teşekkür eden Akçay, “Bu yola hizmet için çıktı. Bize verilen desteği, gösterilen teveccühün gereği bundan sonra sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Bölgemize ve köylerimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
 
Ersan KÜÇÜKKURU