31 Mart yerel seçimleri kapsamında,  Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi için seçimin tekrarlanması kararının açıklanmasının ardından, tarihi 23 Haziran olarak duyurdu.  Açıklama sonrasında, Çanakkale’de turizm bölgesinde birçok otel bu tarihlerdeki rezervasyonları iptal ederek, iadesini sağladı. ‘Oy ver’ diyerek başlattıkları bu kampanyaya, Çanakkale’de CHP’li ilçe belediye başkanlarından da destek geldi.
 
Bozcaada’da düzenlenen Yerel Tatlar Festivali’nin 23 Haziran tarihine denk gelmesi sebebiyle, İstanbul vatandaşlarının oylarını kullanabilmesi adına festival tarihi ertelendi. Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, konuyla ilgili açıklama yaparak, “YSK’nın İstanbul Yerel Seçimleri’nin tekrar edilmesi ve seçim günü olarak 23 Haziran Pazar günü olarak belirlemesi kararının ardından;
Bozcaada Belediye Başkanlığı ile BOZTİD (Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği) Yönetimi arasında yapılan görüşmede varılan mutabakat neticesinde, BOZTİD tarafından düzenlenen, Belediye Başkanlığımız tarafından desteklenen ve bu sene 22-23 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Bozcaada Yerel Tatlar Festivali, 29-30 Haziran tarihine ertelenmiştir” bilgisini paylaştı.

Başkan Yılmaz, “İstanbullu dostlarımızın kendi yerel yöneticilerini seçme konusunda büyük bir hassasiyet göstereceklerine, bu demokratik haklarını kullanarak oylarına ve sandıklara sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır. 23 Haziran hafta sonu hariç, tüm Bozcaada sizleri hasretle kucaklamak ve kendinizi evinizde hissedecek kadar misafirperverlikle karşılamak için sabırsızlanıyor. Şimdiden herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.