Ramazan ayının ilk oruç gününde ilçe ve belde başkanları da Ramazan ayını kutlamayı ihmal etmedi. Sosyal medya adreslerinden vatandaşların Ramazan ayını kutlayan başkanlar, bölgelerinde düzenledikleri iftar programlarını ve Ramazan etkinliklerini vatandaşlara duyurdu. İşte kutlama mesajları;
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “Ramazan ayına ulaşmanın manevi huzurunu yaşadığımız bugünleri önemsiyor, paylaşımların ve dayanışmanın daha da arttığına inanıyorum. Bu duygular içinde tüm hemşerilerim ve kentimiz için Ramazan ayının bolluk, bereket ve huzuru getirmesini temenni ediyor, herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
 
Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar: “Gelibolu Mübarek Ramazan ayı içimizdeki yardımlaşma ve paylaşma coşkusunu daha da çoğaltsın. Birlik, beraberlik içerisinde yapılacak ibadetler ve dualarımız kabul olsun. Hayırlı Ramazanlar.”

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan: “Şehr-i Ramazan'ın ilk gününde hayırlı haftalar, hayırlı Ramazanlar dilerim.”
 
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz: “Çan Belediyesi Ramazan Etkinleri ve İmsakiyemiz... Mübarek Ramazan Ayımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dileriz.”
 
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel:”11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif; bereket, dayanışma, ibadet, irade ve sabrın yoğunlaştığı mübarek aylarımızdan biri. Varlık için şükre, yokluk için tevekküle sarılacağımız Ramazan Ayı, iyi insan, erdemli insan, salih insan olabilmeyi başarmak için bir fırsat ve vesiledir. Bunu en iyi şekilde değerlendirip, kendimizi alacağımız son nefesimize kadar aynı düsturdan sapmadan yaşamayı öğrenmeye ve bu anlamda iyi örnek olmaya hazırlamalıyız. Yüzyıllardır İslam ile yoğrulmuş bu topraklarda bizi biz yapan en güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz, bu mübarek ayda yenilenir, kuvvetlenir. Ramazan ayı Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır.
Bu vesile ile, Rabbimizin kullarına lütuflarından biri olan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni de barındıran Ramazan-ı Şerif’in, ilçemize, ülkemize, mazlum milletlere ve tüm İslam Âlemine hayırlar ve bereket getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.” 
 
Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli: “Eceabat 11 ayın sultanı Ramazan'da gönülleriniz huzur sofranız bereketli olsun.”

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz: “ ’Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan’. Her yıl olduğu gibi bu Mübarek Ramazan Ayında da siz değerli vatandaşlarımız ile sokak iftarların da ve birbirinden farklı etkinlikler ile buluşuyoruz. İlçemizin farklı sokaklarında düzenlediğimiz İftar sofralarımıza tüm değerli vatandaşlarımız davetlidir.”
 
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan: “Tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutluyor; ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.”
 
Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci: “Gönüllerin merhamet dolduğu, en katı yüreklerin bile iman ateşiyle ısındığı, sevgi ve saygının esas olduğu, büyüklerin sabırlı küçüklerin vefakâr olduğu bu ay Müslüman âlemine bahşedilmiş en güzel hediyelerden biridir. Ramazan ayını ibadet içinde geçirmenizi diler, Ramazan ayının bütün milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Mübarek Ramazan ayınız kutlu olsun.”
 
Gülçin AKIN