Bayramiç’in gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Turan, seçimin geride kaldığını artık ne yapılıp ne yapılmayacağının konuşulmasının sırasının geldiğini belirtti.
 
Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı konuşmada Çanakkale ilçelerine yaptıkları yatırımlardan, projelerden bahsetti. Turan, TOKİ kura çekilişi öncesince birçok yerin açılışına katıldığını söyleyerek, “Lâpseki Hükümet Konağımızın açılışını yaptık. Ardından Pınarbaşı Köyü’müzde futbol sahamızın açılışını yaptık, ziyaretini yaptık. Onun ardından Geyikli beldemizde büyük bir marketimizin açılışını yaptık. Ardından Bayramiç’e sözümüzün gereği olarak, kura çekilişine geldik. Biz seçimleri geride bıraktık, önümüze bakıyoruz” şeklinde anlattı.
“Beş yıl boyunca bu ülkede seçim olmadığını bildiğimizden dolayı büyük bir motivasyonla, heyecanla bölgemizi ayağa kaldırmak istiyoruz” diyen Turan, “Polemiklerden, gerginliklerden, kavgalardan uzak olarak Bayramiç’e ne yapabiliriz, Çanakkale’ye ne yapabiliriz, bunu tartışmak istiyoruz. Şaka değil, bundan üç beş sene önce oturduk, belediye başkanımız ile beraber Bayramiç’e TOKİ gelir mi gelmez mi bunu tartıştık. Yer tahsisi yapıldı, belediyenin arsası TOKİ’ye verildi. Biz omuz verdik vekilimizle beraber. Hamdolsun bugün bir hayalin eteğe kemiğe bürünmüş halini yaşıyoruz” dedi.
 
“AKİF’İN BU MEMLEKETİN ÇOCUĞU OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA DUYURALIM”
Bayramiç hakkında önceleri ‘çıkmaz sokak’ dendiğini söyleyen Turan, artık bu sözlerin geride kaldığını vurguladı. Bayramiç’in turistlerle zenginleşeceğini belirterek, Mehmet Akif Ersoy’un evinin herkes tarafından öğrenileceğini, ziyaret edileceğini söyledi. Turan, “Bayramiç hep sohbet aralarında kör nokta, çıkmaz sokak denirdi. Çünkü bir hat var, Biga’dan Bursa İzmir hattını düşünün, Lapseki’ydi, Çanakkale’ydi, Ezine’ydi Ayvacık’tı, Bayramiç arada bir yerdi. Düşündük taşındık. Ne yapalım da burayı çıkmaz sokak olmaktan çıkaralım dedik. Bir, Akif’in evini yaptık. Bayramiç’i Çanakkale değil, Türkiye konuşmaya başladı. TOKİ’yi yaparsınız, yolunuz iyi değilse, TOKİ’yi yaparsınız OSB’niz yoksa, TOKİ’yi yaparsınız turizminiz yoksa, TOKİ’yi yaparsınız eğer meyve-sebzenin ihracı imkanı yoksa kıymeti olmaz ama yoluyla, hükümet binasıyla, OSB’siyle beraber TOKİ olduğunda buranın nasıl keyifli bir kent olacağını, nasıl modern bir kent olacağını dosta düşmana göstereceğiz inşallah. Bakınız, Akif’in evi deyip geçmeyin. Nereye gidersem gideyim, geçen Almanya’daydım, Akif Bayramiçliymiş doğru mu diyorlar bana. Hiç bunları bilmeyen insanlar. Bugün konuşacak, yarın neredeymiş göreyim diyecek. Öbür gün otobüsle turist getirecek, uçakla getirecek. O yüzden kıymetli işler bunlar. Sahip çıkalım, Akif’in bu memleketin çocuğu olduğunu, Bayramiçli olduğunu tüm dünyaya duyuralım. Çünkü o bizim için bir vefa borcu, ahlak değeri ama onun ötesinde Bayramiç’in esnafına, kadınına, gencine iş ve istihdam demek” diyen Turan, Nisan ayında Çanakkale’nin bütün otellerinin doluluk oranı yüzde 100’e çıktığı bilgisini paylaştı.
 
“YENİ DÖNEMDE BAYRAMİÇ’E BÜYÜK İDDİALARIMIZ VAR”
Milletvekili Turan, “Siz Troya derseniz, Assos derseniz, Akif’in evi derseniz gelir insanlar. Hele bir de köprü bitsin, havalimanındaki bazı sıkıntılar bitsin, o zaman görün bakın buraya nasıl turistler gelecek. Ezine’ye gelen turist, Bayramiç’in şeftalisi varmış diye öğrenirse, Akif’in evi varmış diye öğrenirse buraya gelmez mi? Kaz dağlarına gelmez mi? Biz diyoruz ki tek kanatlı kuş olmaz. Hem kalkınacağız hem de huzurlu şehirler imal edeceğiz. Yani hem TOKİ’yi yapacağız, hem de TOKİ için insanımıza, esnafımıza ekstra imkan bulacağız. Bu yüzden yeni dönemde Bayramiç’e büyük iddialarımız var. Altyapı çok büyük oranda bitirildi, hükümet binası son birkaç aya geldi bitmek üzere, Akif’in evi ve etrafı devam ediyor. Camileri bitirdik” ifadelerinde bulundu.
 
KÖYDES İÇİN 30 BUÇUK MİLYON LİRA!
Çanakkale için yeni bir müjdesi olduğunu söyleyen Turan, KÖYDES projeleri için 30 buçuk milyon liranın gönderildiğini söyledi. Bülent Turan, “Burada epey muhtarımız var, tanıştık biraz önce. Dün cumhurbaşkanımızın onayıyla Çanakkale KÖYDES projelerine, yani köylerimizin altyapı, su, taş, asfalt ihtiyaçlarını 30 buçuk milyon gönderildi. Bir daha diyorum, seçimler bitti. İl genel meclisimizle oturacağız, hangi köyün neye ihtiyacı varsa hep beraber omuz vereceğiz. Sağlık sorunlarımızdan okul sorunlarımıza ne varsa yoluna koyacağız çünkü biz Bayramiç’i seviyoruz. Siyasette her türlü karar saygılıyız. Geçen dönem bir başka başkanımız vardı, bu dönem başkası var. Seçimler geçer, başkası olur olmaz ama biz TOKİ konusunda Saadettin Bey’e teşekkür borcumuz var. Büyük emek verdi, belediyenin arsasını TOKİ’ye satma protokolünü yaptı. TOKİ’de sağ olsun onlar da büyük omuz vererek, kısa süre içerisinde büyük adım attılar. Onun dışında DSİ bu bölgeye 5 baraj yaptı, 6 gölet yaptı. Tarım su varsa kıymeti var. Su varsa bereketi var. Yeni dönemde daha çok DSİ ile beraber sulama imkanlarını arttırmak istiyoruz. Gençlerimize sözümüz vardı, burada 6-7 tane futbol sahası yaptık. Büyük bir stadyum yaptık. Eksiklikleri varsa onları giderdik. Yine onun dışında imam hatip talebi vardı, binamız bitmek üzere. Harika bir bina oldu. Onu hayata geçirdik gibi birçok konuda adım attık. Biz yeşili, yeşilliğe kıymet veriyoruz. Çanakkale’de millet bahçesi tarzında büyük bir bahçe yok. Eski birkaç tane var. Şuanda tarım il müdürlüğü olduğu yeri, komple boşaltıyoruz. Orayı büyük bir millet bahçesi yapacağız. Çanakkale’mizin daha yeşil olması için, daha güzel olması için gece gündüz çalışacağız. Yeni dönemde Bayramiç’e her ne yapılacaksa, gelecek ilgililerimiz beraber takip edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“TÜRKİYE’DE 140 PROJEDE 50 BİN SOSYAL KONUT TALEBİ OLMUŞ”
Turan, son olarak ise şunları söyledi: “Bugün TOKİ’nin Bayramiç’teki töreni için bir aradayız. TOKİ son dönem Türkiye’mizde önemli mesafe kat eden kurumlarımızın başında gelir. Bakınız, Türkiye’de 140 projede 50 bin sosyal konut talebi olmuş. Çok büyük rakamlardan bahsediyorum. Sizin gibi 50 bin insanımıza şuan TOKİ temel atıyor. Çok büyük bir iş. Bunun 181 tanesi de Bayramiç’te. Bugün çekilişini yapacağız. Bayramiç’te de inşallah 181 tane evimizi birkaç ay içerisinde teslimini yapacağız. Ben şimdiden evlerimizin, özellikle hanımefendilere hayırlı olmasını ümit ediyorum. Doğalgazı ile beraber, altyapısı çok kıymetli bir yapı ile beraber huzurlu bir ev ortamında yaşama imkanı bulasınız. Şimdiden Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum, şimdiden bayramınızı kutluyorum.”
 
Gülçin AKIN