Kozmetik, kırtasiye, oyuncak ve mutfak gereçleri dâhil olmak üzere ev ve tüketim mallarında uzmanlaşmış MINISO markası, Türkiye’deki 32.şubesini Çanakkale 17 Esas Burda AVM’de açıldı.
 
Baş tasarımcısı olan Miyake Jyunya ve genç girişimci Ye Guofu tarafından 2013 yılında kurulan,
Tokyo genel merkezli Japon ‘fast fashion’ tasarım markası olan MINISO, Çanakkale’de açıldı. Adana, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerin ardından 32.şube ile Çanakkale’de açılan MINISO markasının açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar katıldı. Mağaza sahipleri ile birlikte kurdele kesiminin ardından MINISO mağazası açılarak, ilk müşterilerini ağırladı. Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ise mağazayı gezerek, çok beğendiğini söyledi. Özellikle bardaklarla ilgilenen Rebiye Ünüvar, renkli desenleri ile cezbedici olduğunu belirtti.
 
Ece Yıldırım Mağazacılık olarak MINISO’yu açan iki kız kardeş Saadet Yörükçüoğlu ve Saime Yıldırım, 7 aylık bir süreç sonunda mağazayı Çanakkalelilerle tanıştırdıklarını belirttiler. Saime Yıldırım yaptığı açıklamada, “İki kız kardeş el ele verdik ve süreci başlattık. Umarım hayırlısı olur. Kardeş ile birlikte iş yapmak çok güzel bir şey. Kendini güçlü hissediyor insan. Hayalimizdi, inancımızdı” dedi.
Yıldırım, MINISO markası hakkında da bilgi vererek, “6 bin çeşide sahip MINISO’yu, kaliteli yaşama ulaşılabilirlik sağlamak için Çanakkale ile buluşturduk. Mutluyuz, inşallah MINISO’yu daha iyi tanıyacağız. Kozmetikten tutun tüm ev gereçlerine, teknoloji, tekstil, aksesuar hepsi var ve hepsi Japonya’dan geliyor” diye konuştu.
 
Gülçin AKIN