Sağlıklı beslenmeyi öğreten, hareketli yaşamı bir hayat tarzı olarak benimseten ve obezite konusunda farkındalık yaratan Obezite Okulu, 3. dönem mezunlarını verdi. 

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi'nde 18 Şubat’tan itibaren devam eden programda katılımcılar 10 hafta boyunca programa alındı. Tüm program kapsamında; diyetisyenler tarafından kişiye özel beslenme programları hazırlanarak diyet takibi gerçekleştirildi ve sağlıklı beslenmeye yönelik eğitimler verildi. Psikologlar tarafından bireysel görüşmeler yapıldı. Diyete uyum ve davranış değişikliği temelinde eğitimler verilerek motivasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Spor eğitmeni tarafından düzenli olarak step ve pilates aktiviteleri yaptırıldı. Tüm ekip üyelerinin katılımı ile de düzenli yürüyüş ve egzersiz faaliyetleri gerçekleştirildi.

Her yaş grubundan katılımcının kabul edildiği programı 22 katılımcı başarı ile tamamlamıştır. 10 hafta sonunda, yazılı sınav sonucu, devamsızlık durumu, verilen ödevlerin yapılması, ağırlık kayıpları, yağ kayıpları, beden kitle indeksindeki düşüş oranları ve bel incelmesi başlıklarında katılımcılar değerlendirildi. Program sonunda 104 kg’ı yağ olmak üzere toplamda 128,5 kg ağırlık kaybı yaşandıüı ifade edildi. Bu süreçte 8,5 kg yağdan olmak üzere toplamda 12,5 ağırlık kaybı yaşayan Nevin Dönmez 1. seçilirken; en başarılı diğer 3 kişi ise sonraki programlarda koç öğrenci olmaya hak kazandı. Dereceye giren katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Çanakkale Obezite Okulu 4. Dönem Programı kayıtları Eylül ayında yeniden açılacak.

Haber Merkezi