Lapseki ilçesinde yapımı tamamlanan hükümet konağı için resmi açılış töreni düzenlendi.
 
Açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Lapseki Kaymakamı Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Lapsekili katıldı.
 
Lapseki Hükümet Konağı’nın İlçeye hayırlı olmasını dileyen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Vatandaşımıza Kamu hizmetlerinin daha etkin ve daha verimli sunulması için bunun için hükümetimiz,  ilçemize yeni bir hükümet binası inşa etti.  Yapımında emeği geçen herkese Lapsekililer adına teşekkür ediyorum. Bununla birlikte hükümetimiz tarafından ilçemize birçok önemli yatırım yapıldı; Türkiye’nin en büyük projelerinden olan 1915 Çanakkale Köprüsü’den yeni devlet hastanesine, Plevne Ortaokulundan, İsmail Baykut İlköğretim Okuluna, Yatılı İmam Hatip Lisesinden, kapalı spor salonuna, Lapseki İskelesi araç gişesi ve yolcu terminalinden, Gençlik Spor Müdürlüğü hizmet binasına gibi bir çok projenin imzası atıldı, atılmaya devam edecek. İlçemiz; bir zamanlar hayal edilemeyen pek çok hizmete kavuştu. Attığımız her adımda vermiş olduğunuz emanete sahip çıkmaya, sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Yalnızca ilçemizin bu günü için değil, gelecek nesillerimize kalıcı eserlerle farklı bir Lapseki bırakmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz tarafından yapılan projelerin yanında; yenilikçi, üretken ve sosyal belediyecilik anlayışımızla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İlçemizin Temel sorunlarından olan su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üst yapı çalışmaları ile birlikte ilçemizin ihtiyacı olan kültür merkezi belediye hizmet binası, çevre düzenlemeleri, sahil düzenlemeleri ile diğer üst yapı ve çocuk parkları, sosyal yaşam alanları, sosyal ve kültürel projeler gibi birçok yatırıma imza attık. 7’den 70’e her yaştan ve her kesimden hemşerimize dokunan hizmetlerde bulunduk. İnşallah 2019 yılı ve gelecek yıllarda da hizmetlerimize aralıksız devam ederek, yepyeni projeleri sizlerin hizmetinize sunacağız. İlçemize yapılan bu yatırımlardan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan'a, hükümetimize, bakanlarımıza ve katılımlarından dolayı çok değerli bakan yardımcımıza, valimize, milletvekilimize, kaymakamımıza, siz değerli Lapseki halkına ve özellikle her zaman her yerde gücünü arkamızda gördüğümüz bizim için bütün kapıların açılmasını sağlayan gurur kaynağımız Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan’a özellikle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin açılışta, “Anadolu’dan Rumeli’ye geçişimize köprü olan, Rumeli’deki varlığımızın ve boğaz hakimiyetimizin güvencesi olmuş, cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı Çanakkale Savaşı’nda sargı merkezi olan, verimli topraklarıyla dünyanın ve ülkemizin her köşesine meyve sebze arz eden, tarihin her döneminde birçok medeniyetin yaşam sürdüğü, Gazi Süleyman Paşa’nın, Gazi Yakup Bey’in abat ettiği kadim şehrimize, huzurun ve hoşgörünün şehri Lapseki’ye hoş geldiniz. Teşrifleriniz ile bizleri onurlandırdığınız için şükranlarımı arz ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Açılışını yapmak üzere toplandığımız Lapseki Hükümet Konağında, Bağımsız Adliye Binasında, Gençlik ve Spor Hizmetleri, Milli Eğitim Hizmetleri, Afet ve Acil Yardım Hizmetleri, Maliye Hizmetleri, Özel İdare Hizmetleri, Sosyal Yardımlaşma Hizmetleri, Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri, Tapu ve Kadastro Hizmetleri ve Kaymakamlık hizmetleri, halkımıza yakışır bir ortamda, en iyi şekilde sunulacaktır” diye konuştu.
 
“BU TOPRAKLARDA DAHA ÇOK İŞ YAPMAYI, ÜRETMEYİ GÖREV BİLİYORUZ”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı konuşmada, üretmek ve ülkeyi ayağa kaldırmak istediklerini belirterek; “Bir derdimiz var; istiyoruz ki bu memlekete olan borcumuzu ödemeye çalışalım. Bu memleket hep bize sahip çıktı. Son seçimler de artık geride kaldı, önümüzde 5 yıl ter temiz bir hizmet dönemi var. Besmeleyi çektik sanki hiç yorulmamış gibi, seçim olmamış gibi yolumuza devam ediyoruz. İstiyoruz ki bu 5 yıllık dönem yeni bir kalkınma dönemi olsun, reform dönemi olsun. Ekonomiyi büyütmek için, kalkınmayı büyütmek için tüm başlıklardaki işlerimiz daha yukarıya çekmek istiyoruz. Bizim bu şehitler diyarına, Gazi Mustafa Kemal’in tarih sahnesine çıkmaya başladığı bu topraklara borcumuz var. Son seçimlerde yükümüz daha da arttı. Bu millet %56 oyla bu memlekette işinizi iyi yapın devam edin dedi. Bu vesileyle ben Belediye Başkanımız Eyüp Yılmazı da tebrik ediyorum. Arkasındayız, beraber çok iş yapacağız inşallah. Çanakkale’miz son dönemde çok büyük bir dönüşüm yaşıyor.  Hemen yanımızda Boğaz Köprümüz, Çanakkale ve Türkiye’nin değil, dünyanın en uzun köprüsünü yapma iddiamız var. O köprü buranın herhangi bir geçiş güzergahı değil. Tarımına, turizmine çok büyük bir katkı sağlayacak. Troya bizde, Assos bizde, şehitlikler bizde, Kazdağları bizde, sahil bizde, sebze meyve bizde, dolayısı ile ulaşım sıkıntısının olmaması gereken bir yer. O yüzden köprü sadece bir ulaşım değil, bu saydığım bütün başlıkların bir tık daha yukarı çıktığı bir dönem yaşayacak inşallah.  Köprümüzü heyecanla bekliyoruz. Lapseki’mizin kıymeti arttı. Evlerimizin, arsalarımızın kıymetleri arttı. O köprü sadece Lapseki’nin değil, tüm Çanakkale’nin köprüsü olacak inşallah. Onun dışında Tarım Gıda OSB’si gibi, tüneller gibi, yollar gibi bir çok konuda iddiamızı ortaya koyduk. Neredeyse değişen okul kalmadı, planlanması yapılmayan yol kalmadı. 16 yıldır yaptığımız köy taşları bir tarafa son yılda yaptığımızla bam başka hale geldi.  Asfaltlamayı saymıyorum bile. Tüm yıllarda yapılanlar bir tarafa son yılda yaptıklarımız ile bambaşka bir hale geldi. İl Genel Meclisi Üyelerimizle, muhtarlarımızla çok büyük bir mesai harcayarak, köylerimizi ayağa kaldırdık. Cumhurbaşkanımızın onayı ile Çanakkale KÖYDES’e tam 30 buçuk milyon para ayrıldı. Hani ekonomi sorun var, gerilediler, yavaşladılar dediler ya tam aksine küçük ölçekli olan Çanakkale ilimizde 30 milyondan fazla sırf KÖYDES kalemi geldi. Muhtarlarımız durmayacak, sıkıştıracak biz de bu işleri elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız. Çünkü biz 2 bin 500 yıllık tarihi olan Lapseki’mizde şehitlerin hatırası olan bu topraklarda daha çok iş yapmayı, üretmeyi görev biliyoruz” dedi. 
 
“OTELLERİMİZ %100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI”
Turan şöyle devam etti; “Troya 2018 yılı, Assos’un UNESCO süreci derken bölgemizdeki bütün tarih, turizm imkanlarını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Nisan 2019; yani birkaç gün önce turizmci arkadaşlardan bilgi aldım. Nisanda Otellerde bir tek boş yer kalmadı. Sözüm ona seçime, ekonomik krize rağmen Çanakkale’mizdeki otellerimiz %100 doluluk oranına ulaştı. İstiyoruz ki bu doluluk oranları hep devam etsin.  İstiyoruz ki Lapseki Çanakkale hattı çok daha kıymetli hale gelsin. Buranın meyvesi hiçbir yerde yok. İstiyoruz ki buranın ihracatımız daha fazla artsın. İstiyoruz ki iç piyasadan ziyade dış piyasaya gönderelim ki marka değerimiz artsın. İnsanların bir eli artık buralarda. Sebzesi, meyvesi ve ormanıyla, köprü imkanıyla artık bir dünya kenti olmaya başladık.  Tabi bu bizim sorumluluğumuzu attırıyor. Eyüp Başkan yeni 41 tane projesi ile başladı.  Şimdi arkasındayız ve takip edeceğiz. Yeni dönemde tertemiz sayfa açıp yeni işleri beraber yapacağız. Okullarımız üç yeni okulla beraber yeni bir ivme kazandı. İmam Hatip Lisemiz hem stadyumuyla bitmek üzere, İsmail Baykut Okulumuz bitmek üzere. Ama şimdi bir müjdemiz daha ver. Burası bir maden bölgesi burası çevre illerimize de İlçelerimize de eğitim potansiyeli sağlayacak bir yer. Türkiye’de çok az sayıda Maden Meslek Lisesi var biri de Lapseki’de olacak. Ona da yakında başlıyoruz, bölgemizde Madencilikte eğitim almak isteyen öğrencilerimize  güzel bir imkan olacak inşallah. Hastanemizi açmıştık. Harika bir hastane olmuş. Ufak tefek doktor eksiğimiz var tamamlamaya çalışıyoruz. Ama onun yanında doğumhane gibi, ameliyathane gibi bir çok ilde bile olmayan imkan, Lapseki’de olmaya başladı.  Doğumların yanında birçok ameliyatımızı burada yapıyoruz. Onun yanında duyduk, öğrendik ki dağ köylerimizde, özellikle Çan’a doğru giderken ki dağ köylerimizde hava bozukken ya da karda kışta ambulanslarda sıkıntı oluyor. Bir ay içerisinde 4x4 ambulans buraya gelecek inşallah. Dağ köylerimizdeki vatandaşlarımız da karda, kışta, yağmurda ulaşabilsin istiyoruz. Ne eksiğimiz varsa yapmaya çalışacağız.”
 
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE MUSTAFA KEMAL ORTAK DEĞERİMİZ”
“Biz iş yapalım derken, üretelim derken, bu memleketi ayağa kaldıralım derken, 5 sene seçim yok bırakalım siyasi kavgaları önümüze bakalım derken ısrarla birileri bu ülkenin büyümesini engellercesine ayağımızdan çekmeye çalışıyorlar” cümlelerini kuran Turan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Siyasi polemik, kavga, tartışma olur. Hakaret ve iftira olmamak kaydıyla hepsi baş tacı. Her parti demokrasinin içerisinde güzeldir. Her fikir kıymetlidir. Bu ülkede çok sesliliğimiz bizi kıymetli yapar. Ama 82 milyonun ortak değerleri var. Ortak ruhu olmalı. Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan demek gibi. Bunun tartışması olmaz. Son dönemde hiç hak etmediğimiz bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Gazetelere bakıyorum ‘T.C. ibaresi geri gelmiş’. Kim kaldırdı da siz geri getiriyorsunuz. T.C. ile kimin sorunu olabilir. 80 milyon bu ülkenin içerisinde beraber yaşarken Türkiye Cumhuriyetini büyütmekten başka hangi derdimiz var bizim. Kim dedi T.C.’yi kaldırıyoruz diye, nereden çıktı bu. Baktırdım Eskişehir’de, İzmir’de belediyenin girişinde T.C. yazmıyor. Ama İstanbul ve Ankara T.C. yazarak güya biz karşıyız, onlar taraftar. Bunlar çok ucuz, sığ ve yanlış polemikler. Ortak değerlerimizle oynamayın. Türkiye Cumhuriyeti ortak değerimizdir. Gazi Mustafa Kemal ortak değerimizdir. Türkiye’nin büyümesi ortak değerimizdir. Bizi ufak polemiklere, sığ polemiklere hapsetmeyin. Bırakın 15 yıl geride kaldı önümüzdeki yeni dönemde 5 yılı beraber ayağa kaldıralım. Ufak polemiklerden sığ polemiklerden bıktık artık. Türkiye Cumhuriyetini sevmek bir tabelaya T.C. ibaresini yazmakla mı ya da yazmamakla mı olur? Yoksa köprüleri, okulları, yolları, hükümet binalarını açmakla mı olur? Türkiye Cumhuriyeti sevgisi Türkiye’yi yurt dışına şikayet ederek ‘PYD komşumuz olsun’ diyerek, terör örgütlerine göz kırparak, ortaklarla yol yürüyerek mi olur? Yoksa tek bayrak diyerek başlayıp, o rabiayı ortaya koyarak mı olur? O yüzden ne olur yanlış yapanlara, polemik yapmak isteyenlere, siyasi kavgayı geride bırakmayanlara pirim vermeyin. Bu ülke hepimizin ülkesi batarsak beraber batarız. Ama biz beraber çıkmaya, beraber yürümeye, beraber büyümeye aday insanlarız. Seçim geride kaldı, tartıştık bıraktık. İstanbul seçimleri karara bağlanamadı. Orada da şunu söyleyeyim. Biga’da ki muhalif parti haklı olarak, hakkı olarak İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. İlçe değerlendirdi. İl Seçim Kuruluna itiraz etti, il değerlendirdi yetmedi YSK’ya gitti YSK değerlendirdi. Daha mazbatayı yeni aldık. Dolayısıyla itiraz bir haktır, İstanbul’da da itirazlarımız çok önemli iddialarla bir haktır. Ama YSK karar verdiği zaman konu kapanmıştır. YSK demişse baş tacıdır ne derse desin. İster o alsın ister bu alsın. Biz sandığı esas bilen bir milletiz. Biz milli egemenliği esas bilen bir milletiz. Ama eğer iddialar araştırılmayacaksa, o kurumların ne işi yarar o zaman. Dün birileri çıkmış ‘Kızılay’da gezemez’ diyor. Benim istediğim kararı vermezsen yanlışsın demek, tehdit etmek siyasi ahlaka uyar mı? Diyoruz ki YSK incelesin, hukuk, kanun içerisinde değerlendirmesini yapsın kararı versin. Karar öylede olsa, böylede olsa bizim için baş tacı. Ama birileri görüyorsunuz eğer bu kararı vermezse tehdit ederim, hakaret ederim Kızılay’da yürüyemez tarzı ancak diktatör adamların kullanacağı ifadeler kullanmaya başladılar, bunlar yanlış şeyler. Biz hukuk içerisinde takibimizi yapacağız”
 
“TÜRKİYE’DE DÜNYADA BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAKTIR”
Törende konuşan Vali Orhan Tavlı; “Hükümet binamızı ilçemize kazandıran başta içişleri bakanımız olmak üzere bakan yardımcımıza, milletvekillerimize, il özel idaresine kaymakam kardeşimize, belediye başkanımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çanakkale’de yapılan yatırımları hizmetleri tek tek saydılar. Tüm bu hizmetlerle yapılan Çanakkale 1915 Köprüsü ilimizin sanayisini turizmini ve tarımsal faaliyetlerini olumlu etkileyeceği gibi ilimizin ulaşım akşını perçinleyecek, böylece Çanakkale’miz değil Türkiye’de dünyada bir cazibe merkezi olacaktır. İlimizde yapılan ve devam edilen duble yollar, tüneller, hastaneler ve okullar gibi Çanakkale merkez ve ilçelerin de devam edilen Çanakkaleli hemşerilerimize hayırlı olsun. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Lapseki’ye ve sizlere daha da iyi ve güzel hizmetlerin sunulmasına vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Çanakkale’mizde yapılan ulaşım, eğitim, sağlık, kültür, turizm başta olmak üzere Alt yapı ve üst yapılarıyla ve her alanda yapılan hizmetlerle size verdikleri değeri 1915 Çanakkale Köprüsü ile taçlandıran Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İç İşleri Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“SİZLERE HİZMET ETMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise; “Çanakkale Tarihin kalbinin attığı, 104 yıl önce Nusret’in sonra da zaferin kazanıldığı, birliğin, beraberliğin, barışın sembolü şehrimiz.  Her zaman bu topraklarda doğduğum, bu toprakların bir ferdi olmaktan dolayı gurur duydum.  Bu topraklara her zaman çalışmanın, hizmet etmenin gayreti içinde oldum. Bundan 10 yıl önce Eceabat İlçe Kaymakamlık görevinden ayrıldıktan sonra Ankara’ya görevlendirildik.  Bu görev için vedalaşırken bir vatandaşımız yanıma geldi; ‘vedalaşıyorsun ama senin bu memlekete hizmetin bitmeyecek’ dedi. Ben bu sözden çok etkilendim o günden önce olduğu gibi sonrada bu kadim şehre hizmet etme gayreti içinde oldum.  Bugün de burada Kaymakamlık binasını açılma şerefine hep birlikte nail olduk. İki hususu gerçekleştiren insan fani olmaktan çıkar. Birincisi şehadet mertebesine ulaşmak, ikincisi ise kendisinden sonraki nesillere eser bırakan ve bunlara vesile olanlar daima anılır. Onların eserleri yaşadığı müddetçe, onlar da bakileşir. Yani ne kadar eser bırakırsak ve bu eserler gelecek nesillere hizmet ettikçe bakileşiriz.  17 yıl içerisinde dedelerimizden gelen eserlerin üzerine kat kat eserler ortaya kondu.  Köprülerinden üst geçitlerine, hava alanlarından şehir hastanelerine, okullardan, üniversitelerden, içme sularından,  hayatımızı kolaylaştıracak her esere kadar hizmetler yapıldı. Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu ekiplerle beraber biz de sizlerin emrindeyiz ve sizlere hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu eserlerden en büyüğü,  belki de gurur duyacağımız eserlerin en başında geleni de şu anada temeli atılmış, direkleri çakılı bir vaziyette hızla büyümeye devam eden 1915 Çanakkale köprümüz. Bence yeni bir abidemiz olacak. Dışardan gelen birçok vatandaşımız var.  Belki şehitlerimizin ruhu da burada. Çünkü onların bize bıraktığı davaya hizmet etmek için biz bunları yapıyoruz.  Şehitlerimizin burada bıraktığı bir dava var ve hepimiz o davanın bilincindeyiz.  Sabah buraya gelmeden önce Valimiz ve diğer birimlerimizle beraber Çanakkale’nin yatırımlarını bir masaya yatırdık.  Nereye dokunmamız gerekir, nerede eksiklik var diye konuştuk. Sizlere hizmet etmek için, dünyanın her yerindeki yeni teknolojileri sizlere sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. İşte bu çalışmalarımızın altında yatan asıl ruh,  Şehitlerimizin canları pahasına burada verdiği mücadelenin ruhudur.  Onlar burada barışın ve kardeşliğin sembolü oldular. Bizler de bu birlik ve beraberliğimizi kurursak ve geliştirirsek, kendi iç çekişmelerimizi bir kenara bırakırsak, bu ülke ve bu bayrak için çalışmaya gayret edersek bizim sırtımızı yere getirecek hiçbir güç yoktur.  Birçok uluslararası  toplantılara katılıyoruz. 17 yılda bu toplantılarda öyle bir yere geldik ki Türkiye artık sözünü bu toplantılarda dinletir oldu. Bunun yanında oturduğu masada, rol belirleyici oldu.  Neden oldu? Yapılan bu yatırımlar ve ekonomik güçlenme ile oldu.  Diklenmeden dik durarak her platformda ülkemizi savunduk  ve öyle bir noktaya geldik ki ülkemiz bugün bütün toplantılarda söz sahibi oldu.  Bu da sizin verdiğiniz birlik beraberlik ve bize verdiğiniz güçten kaynaklanıyor” dedi.
 
Konuşmaların ardından Lapseki Hükümet Konağı hizmete açıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Lapseki Kaymakamı Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve beraberindekilere hükümet konağını gezerek incelemelerde bulundu.
 
Dilvin ALTIKARDEŞ – İsmail ŞEN