Büyükleçinin ziyaretinde gündem ticaret ve turizm oldu. Ziyarette bir konuşma yapan Büyükelçi Akio Mıyajima; “ Çanakkale çok özel bir şehir. Acentalarımıza turlarına Troya Müzesini de eklemelerini isteyeceğim” dedi.
Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Mıyajıma , Büyükelçilik Kültür ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yasuhiro Nıppashi ile birlikte Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Özgür Ekşi ve Genel Sekreter Sema Sandal’ın hazır bulunduğu ziyarette, iki Ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü.
 Büyükelçi Akio Mıyajima; “ Çanakkale çok özel bir şehir. Acentalarımıza turlarına Troya Müzesini de eklemelerini isteyeceğim. Ürünlerinizin Japonya’da tanıtılması için de sizlerle işbirliği yapmalıyız. Ülkeye özel yaklaşım ile tanıtım etkinlikleri yapabiliriz. Potansiyelin yüksek olduğuna inanıyorum. Japonya’da 01 Mayıs tarihinde İmparator değişecek ve yeni bir dönem başlayacak .Ekim ayında resmi töreni yapılacak ve T.C. Cumhurbaşkanı da katılacak. 2019 Yılı Japonya’da Türkiye Yılı ilan edildi. Haziran ayında G20 Zirvesi Japonya’da gerçekleştirilecek. Bunlar ilişkilerin güçlendirilmesi için çok iyi fırsatlar. Sizleri davet ediyorum. Yeni anlaşmalar ile gümrük vergileri azalacak. İşadamlarınız Avrupa’ya açılmak istiyorlar bu arada Asya Ülkelerindeki fırsatları kaçırıyorlar. Bu fırsatları araştırmanızı tavsiye ediyorum. Bizim için de burada yatırım fırsatları çok. Çalışan kalitesi yüksek, coğrafi şartlarınız uygun. Bizim sermayemiz ve teknolojimiz ile birleştiğinde yeni ürünler keşfedilebilir” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, S  Büyükelçi’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek  “ Ülkemizin Japonya’ya ihracatında ilk iki sıradaki ürünler ton balığı ve makarna. Ton balığı üretiminin önemli kısmının İlimizde gerçekleşiyor olmasından gurur duyuyoruz. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz ile İlimiz ürünlerinin Dünya pazarında daha çok yer alması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimizin rekabet güçlerini artırarak onları ihracata hazırlıyor, ihracat yapanları da yeni pazarlara açmak için geliştirmeye çalışıyoruz. Japonya denildiğinde bizim aklımıza kötü hiçbir şey gelmiyor. Japon Mühendisliği . Japon Teknolojisi, çalışma disiplininiz, iş ahlakınız aklımıza geliyor. İnşallah Yeni İmparatorunuz, Cumhurbaşkanımız ve Sayın Büyükelçimizin gayretleri ile ilişkilerimizin güçleneceğine ben yürekten inanıyorum. Bu çalışmalara da Çanakkale’den katkı sunmak için daha çok çalışacağımıza söz veriyorum.” dedi. Günün anısına hediye takdimi ile ziyaret sona erdi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi