Çeyrek altın fiyatının 400 lira civarına yükselmesi ile vatandaşlar, gram altın almayı tercih ediyor. Bir gram, yarım gram ve 0.25 gram altın diğer altın çeşitlerinden daha çok talep görüyor.
 
Son günlerde, altının fiyatındaki artışını değerlendiren Kuyumcu Hidayet Oğuz Canavar,  altın fiyatlarının çok fazla inmeyeceğini söyledi. Canavar, “Şuan altın inişli çıkışlı ama son durumda indiği söylenemez. Daha çok yukarıya doğru gidiyor. Bu seviyelerde devam edeceği görülüyor” dedi.
Düğün sezonunun açılması ile altın alışlarında henüz dinamiklik kazanmadığını belirten Canavar, “Bu biz de bir gelenek. İnsanlar yine altınlarını alıyor. Ama daha az alıyor eskiye nazaran. Bütçesi kadar alıyor herkes. Düğün sezonu başladı ama biz henüz pek bir şey göremedik. Beklentimiz var ama nasıl olacağını zaman gösterecek. Fiyatlar bunu belirleyecek. Vatandaşlar daha uygun altına yöneliyor. Önceden 10 bilezik alanlar şuanda 5 bilezik yapıyor. Gramını düşürüyor, taneyi azaltıyor” şeklinde konuştu.
 
Kuyumcu Hidayet Oğuz Canavar, vatandaşların takı için gram altınları daha çok tercih ettiğine dikkatleri çekerek, “Çeyrek altına artık rağbet yok. Fiyatlar yüksek olduğu için artık gram götürülüyor. Bir gram, yarım gram ve 0.25 gram altınlar daha çok alınıyor. Yakınlık derecesine göre de değişiyor. Nakit alamazlarsa kredi kartı ile alıyorlar” bilgisini paylaştı. Son olarak, yatırım amaçlı olarak dövizi değil altını öneren Canavar, “Şuan döviz olarak önermiyorum. Döviz uluslararası olduğu için her an her şey olabilir ama altın daha somut” dedi. 
 
Gizem Tuğçe BAYHAN